Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, kesäkuuta 20, 2010

Tehoton FC Honka hävisi kotonaan Tamu:lle (0-2)
Kotijoukkue lähti otteluun ryminällä. Vasta minuutti oli pelattu, kun Hongan Hermanni Vuorinen antoi vasemmalta laidalta mainion vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Nicholas Otaru pääsi boxissa laukomaan, mutta Mika Hilander Tamu-maalilla torjui. Neljä minuuttia oli ottelua kulunut, kun Hongalla oli vapaapotku vasemmalta laidalta ja Demba Savage sai pallon. Hän nousi boxiin ja laukoi, mutta Hilander torjui. Honka hallitsi peliä tässä vaiheessa, eikä Tamu päässyt juurikaan palloon kiinni. Varttitunnin kohdalla Tamu oli jo päässyt peliin paremmin mukaan. 15 minuuttia näytti pelikello, kun Hongan Rasmus Schüller antoi upean poikkittaissyötön vasemmalta laidalta oikealle Otarulle, mutta hänen syöttöön Jami Puustinen ei päässyt kiinni. Minuutti edellisestä ja Schüller vapautti loisteliaasti Puustisen juoksuun kohti boxia, mutta hänen vetonsa meni ohi. 17 minuuttia oli kulunut, kun Tamu sai ensimmäisen tilanteensa ja hyödynsi sen. Oikealta läheltä kulmaa lähti syöttö, joka tavoitti Henri Myntin ja hän puski pallon yli Tuomas Peltosen. 27 minuuttia oli pelattu, kun Hongan kulmapotkusta pallo tuli Puustiselle, joka kurotti siihen saksipotkulla. Pallo kimposi vielä Otarulle avopaikkaan, mutta Tamu-puolustus hoiti tilanteen. Ennen taukovihellystä ottelu sujui tasaisissa merkeissä.

Toista puoli-aikaa oli pelattu vain pari minuuttia, kun Tamu:n Jonne Hjelm antoi vaarallisen vapaapotkun oikealta laidalta, mutta Honka-puolustus selvitti tilanteen. 48 minuuttia oli pelattu, kun Hongan Vuorinen vapautti Otarun boxiin, mutta hän aikaili ja tilanne kuivui kokoon. Seuraavaksi Honka alkoi luomaan painetta. 54 minuuttia osoitti pelikello, kun Hongan Otaru laukaisi 20 metristä, mistä seurasi kulmapotku. Kolme minuuttia edellisestä ja Tamu:n Jonne Hjelm laukoi 20 metristä hieman ohi maalin. Minuutti edellisestä ja Hongan Vuorinen oli boxissa, mutta veto oli huono. Tunti oli pelattu, kun Tamu:n Dema nousi boxiin ja hänen vetonsa meni ohi, mutta Juha Pirinen sai siihen melkein jalkansa väliin. 63 minuutin kohdalla Tamu:n Antti Ojanperä nousi boxiin ja harhautti loisteliaasti kaksi Hongan pakkia, mutta hänen vetonsa Peltonen torjui. Myntti pääsi vielä paluupalloon, mutta maalia ei syntynyt. 67 minuuttia oli pelattu ja Honka loi painetta, kun Puustinen laukoi boxissa avopaikassa, mutta Hilander torjui tilanteen kulmaksi. 70 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Markus Paatelainen keskitti ja Vuorisella olí kaksi avopaikkaa boxissa. Minuutti edellisestä ja Hongan Paatelainen laukoi suoraan volleysta, mutta Hilander Tamu-maalilla torjui ilmiömäisesti. 77 minuuttia oli pelattu, kun Tamu:n Aleksei Kangaskolkka nousi kohti boxia ja laukoi tarkasti pallon maaliin.

Voi sanoa, että Tamu "ryösti voiton" tänään Tapiolasta. Se puolusti kurinalaisesti, antoi Hongan hallita ja teki harvoista paikoista maalit. Todellinen taktiikan ja Tamu-valmentaja Ari Hjelmin voitto. Honka pyöritti peliä ja pelasi lyhytsyöttöpeliä, mutta tehokkuus puuttui täysin. Liian usein se joutui pelaamaan palloa alaspäin tai pallo pelattiin pystyyn seisovalle miehelle. Hyökkäyskolmanneksella palloa ei saatu esimerkiksi laitaan juoksussa olevalle pelaajalle ja sitä kautta ylivoimahyökkäyksiä, kun Tamu:n pelaajat ehtivät ryhmittyä puolustukseen. Silloin, kun vastustaja pelaa, kuten Tamu tänään on Honka vaikeuksissa, eikä vain sen pallonhallinta riitä voittoon. "Hattua täytyy nostaa" Tamu-luotsi Ari Hjelmille, joka pystyy operoimaan voittokkaasti seuran kanssa, jolla on ongelmia kapean ringin, sekä talouden kanssa. Hongan valmentaja Mika Lehkosuo sen sijaan varmasti pystyy käsittelemään joukkueen tilanteen oikealla tavalla ja näemme toivottovasti jatkossa vielä tehokkaan Hongan.
Tamu:n leiristä esiin nostan maalivahti Mika Hilanderin, joka pelasi varmasti ja otti pari todella tärkeää koppia. Hän osoitti myös, että pystyy korvaamaan Mikko Kavénin. Hongalla sitä vastoin tulee olemaan vielä paljon iloa Rasmus Schülleristä.

P.S Ihmetytti, missä katsojat olivat, kun oli hyvä sää ja kenttä oli vielä täydellisessä kunnossa. Mikäli käynnissä olevat MM-kisat on se syy, niin pitäisi olla enemmän kiinnostunut myös oman maan sarjasta, jossa tänäänkin pelattiin näyttävää jalkapalloa. Ei pidä ihmetellä, miksi täällä eivät seurat ja sitä kautta myös Suomi-futis mene eteenpäin, kun tällä hetkellä ne eivät saa ottelutapahtumista toimintaansa juurikaan lisäeuroja. Paikanpäällä jalkapallo on aina parasta!

Pressissä Tamu:n Tuomas Haapala, Tamu-luotsi Ari Hjelm ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo.



Ei kommentteja: