Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

HJK otti voiton heikommallakin pelillä (HJK-JJK 1-0)
JJK lähti ennakkoluulottomasti haastamaan HJK:ta hyökkäävällä taktiikalla. Seitsemän minuuttia oli pelattu, kun HJK:n maalilla oli "hässäkkä." Pallo pyöri boxissa ja JJK:n kapteeni Mikko Hyyrynen pääsi parikin kertaa tuikkaamaan palloa kohti HJK-maalivahti Ville Wallénia, mutta tuloksetta. HJK:n peli näytti sekavalta. Viisi minuuttia edellisestä ja sivurajaheitosta JJK:n Mika Lahtinen sai pallon. Hän syötti vaarallisesti maalille, mutta pallo kimposi omasta pelaajasta ohi maalin. JJK hallitsi ottelua. 16 minuuttia oli kulunut, kun HJK:n puolustaja Mikko Sumusalo nousi viekkaasti boxiin. Seuraavaksi Dawda Bah sai pallon boxissa, mutta hän veivaili liikaa ja laukoi yli maalin. Kaksi minuuttia edellisestä ja HJK:n Aki Riihilahti vapautti komealla syötöllä Jarno Parikan oikealla laidalla. Hän syötti boxiin, mutta Danny Hoesen ei tavoittanut palloa. HJK:n pelissä näkyi selvästi Rafinhan, Medon ja penkillä istuneiden Sebastian Sorsan, sekä Juho Mäkelän puuttuminen. 34 minuuttia oli tahkottu, kun kulmapotkun jälkeen JJK:n Patrick Poutiainen laukoi 16 metristä. HJK-maalilla Wallén ei nähnyt edessä olevien pelaajien takia palloa, mutta hän viime hetkellä kurotti torjuntaan. 39 minuuttia oli ottelua kulunut, kun JJK:lla oli hyvä hyökkäys ja Hyyrynen oli avopaikassa boxin rajalla, mutta veto meni ohi. Minuutti edellisestä ja HJK:n Tuomas Kansikas laukoi vasemmalta boxissa, mutta JJK-maalivahti Mihaly Szerovay torjui. Kolme minuuttia ennen taukoa JJK:n Christian Sund antoi kulmapotkun ja Juha Pasoja puski mainiosti, mutta pallo meni ohi maalin.

Toista puoli-aikaa oli pelattu kaksi minuuttia, kun HJK:n Dawda Bah keskitti loisteliaasti vasemmalta boxiin, mutta jatkajaa ei löytynyt. Tässä vaiheessa HJK alkoi tovin pelata jopa pitkää palloa, mikä oli merkki turhautumisesta. 52 minuuttia oli kulunut, kun HJK:n Hoesen syötti Jarno Parikalle boxiin, mutta JJK-puolustus siivosi tilanteen. Pallo tuli takaisin Hoesenille, joka syötti uudestaan boxiin ja Riihilahti puski pallon yli maalin. Minuutti edellisestä, kun HJK:n Bah nousi taidolla vasemmalta laidalta ja syötti boxiin Hoesenille, jolla oli avopaikka, mutta veto meni yli. 56 minuuttia näytti stadionin uusi kansainvälisen tason videotaulu, kun Sebastian Sorsa kirmasi sisään ja Mikko Sumusalo tuli pois. 58 minuuttia oli pelattu, kun HJK:n Riihilahti sai pallon boxiin ja hän syötti sen päällä Parikalle, mutta hän ei päässyt vetämään. Tunti oli kamppailtu, kun Parikka tuli pois ja syntymäpäiväsankari Juho Mäkelä juoksi sisään. 64 minuuttia oli kulunut, kun Sorsa syötti Hoesenille boxiin ja hän veti pallon ylärimaan. HJK alkoi lisäämään "höyryä koneeseen." 66 minuuttia näytti videotaulu, kun HJK:n Bah syötti Hoesenille, joka latasi kohti alakulmaa, mutta Mihaly torjui. Kolme minuuttia edellisestä ja Bah syötti Mäkelän läpiajoon, mutta hän ei saanut laukausta aikaan. 75 minuutin kohdalla, Bah eteni juonikkaasti kohti boxia ja syötti Kansikkaalle, jonka kova veto osui puolustajaan. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Sorsa antoi oikealta vapaapotkun ja Juhani Ojala pääsi puskemaan, mutta pallo viuhui ohi maalin. Ottelu näytti jäävän tasapeliin, mutta yliajalla HJK iski "tahdon voimalla." Bah nousi jälleen kerran upeasti boxiin ja syötti ottelun "tuhlaajapojalle" Hoesenille, joka puski pelivälineen maaliin.

HJK:n esitystä ei voi edes verrata yli viikko sitten pelattuun MYPA-otteluun, mutta huonommallakin pelillä se napsii voittoja ja se on mestarin merkki. HJK ei saanut totutun tehokasta hyökkäyspeliään kulkemaan ottelussa, kuin ajoittain. Voi olla, että HJK-luotsi Antti Muurinen pelasi liian varman päälle, kun hän otteluruuhkan takia jätti Sebastian Sorsan, Erfan Zenelin ja Juho Mäkelän aloituksesta pois. Toisaalta ei kukaan muista syksyllä minkälaisella pelillä voitto tuli tästä ottelusta. JJK:n luotsi Kari Martonen ansaitsee kehut siitä, että hän toi joukkueensa tosissaan taistelemaan pisteistä Helsinkiin. Ehkä Martosen ei olisi kannattanut alkaa varmistelemaan tasapeliä toisen puoli-ajan lopussa, vaan pitää hyökkäävä taktiikka. Ottelu ei noussut korkealle tasolle missään vaiheessa, mutta Dawda Bah ansaitsee jälleen maininnan. Otteluissa tuntuu tapahtuvan aina, kun Bah pääsee pallon kanssa etenemään. Toinen poiminta on HJK:n puolustuksesta Juhani Ojala, joka on tällä hetkellä itsevarmuus.

P.S Veikkausliigaa on pelattu nyt noin kolmannes ja sarja on todella tasainen HJK:n takana. Putoamistaisteluun povatut AC Oulu ja Kups ovat yllättäneet minut positiivisesti vahvoilla esityksillään. Myös Haka:n, FF Jaron ja Tamu:n vahva meno ilahduttaa. Suurin ihmetyksen aihe on IFK Mariehamnin ja FC Lahden rämpiminen. Varsinkin Lahden yleisilme on tällä hetkellä todella tuskainen, kun maalejakaan ei tule. Lahdella pitäisi kuitenkin olla sen verran laadukas joukkue, että tämänhetkinen jumbotila ei pitäisi olla edes mahdollista. Yksi ratkaisu olisi valmentajan vaihto, mutta onko Lahdella siihen taloudellisesti varaa? Mitä tekee Jari Litmanen, jolle varmasti olisi ottajia ulkomailla? Ei loistavassa vireessä oleva Litmanenkaan voi yksin hinata koko joukkuetta.

Pressissä HJK:n Danny Hoesen, JJK-luotsi Kari Martonen ja HJK-luotsi Antti Muurinen.





Ei kommentteja: