Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, heinäkuuta 06, 2009

FC Honka-TPS 0-0

Veikkausliigakausi on nyt puolivälissä ja nyt aletaan hakea asetelmia mitalitaistoon. FC Honka on voittanut maaottelutauon jälkeen kaksi helppoa vastustajaa, kun Rops ja Kups kaatuivat yhteismaalein 6-2. TPS sen sijaan on voittanut neljä edellistä otteluaan ja se on hävinnyt viimeksi 14.5 paikallisvastustaja FC Interille.

Ottelu lähti käyntiin vauhdilla ja vain 40 sekuntia oli pelattu, kun Hongan Hermanni Vuorinen jo pääsi laukaisupaikkaan. Kahden minuutin pelin jälkeen Hongan Demba Savage syötti Joel Perovuon vetopaikkaan. Honka jatkoi paineen luomista ja TPS joutui puolustuskannalle. 10 minuutin kohdalla Hongan Jami Puustinen syötti hyvin oikealta rangaistusalueen keskelle, mutta jatkajaa ei löytynyt. Kuusi minuuttia edellisestä ja Jaakko Lepola pääsi kokeilemaan laukausta keskeltä, mutta ilman tulosta. 18 minuutin pelin jälkeen pääsi Joel Perovuo hyvin murtautumaan "boxiin", mutta laukaus kimposi TPS-puolustuksesta kulmaksi. Ottelu alkoi menemään tarkaksi puolustamiseksi ja varsinkin TPS karvasi hyvin. 35 minuutin kohdalla Demba Savage nousi keskeltä ja laukoi tulisesti, mutta TPS-maalilla Jukka Lehtovaara torjui komeasti. Kaksi minuuttia kului edellisestä, kun Hongan Hermanni Vuorinen etsi keskeltä laukaisupaikkaa ja laukoi hieman ohi maalin. Juuri ennen taukovihellystä pääsi vielä TPS:n Chris Cleaver murtautumaan voimalla boxiin, mutta Hongan kapteeni Rami Hakanpää otti pallon pois tyylillä.

Toinen puoli-aika jatkui tiukalla puolustamisella molemminpuolin. 56 minuutin kohdalla Hongan valmentaja Mika Lehkosuo otti Jami Puustisen pois ja Aleksandr Kokko pääsi kirmaamaan kentälle. Vaihto ei muuttanut sitä tosiasiaa, että Hongalta puuttui edelleen huippujoukkueita vastaan terävyys hyökkäyskolmanneksella. 59 minuutin kohdalla oli Aleksandr Kokko puskupaikassa. Kaksi minuuttia edellisestä Hongan Demba Savage laukoi, mutta Lehtovaara torjui upeasti ja Kokko pääsi vielä jatkopalloon. Pelikello näytti 64 minuuttia, kun TPS:n valmentaja Pasi Rautiainen otti Kasper Hämäläisen pois ja tilalle juoksi Riku Riski. 66 minuutin kohdalla Aleksandr Kokko juoksi keskeltä ja syötti Savagelle boxiin, mutta tilanteesta syntyi vain kulma. 70 minuuttia oli pelattu, kun pitkän kuntoutumisprosessin läpikäynyt Mika Ääritalo tuli Mikko Paatelaisen tilalle. Kaksi minuuttia kului edellisestä ja TPS:n Riku Riski oli avopaikassa, mutta laukaus oli kehno. TPS kaipasi myös terävyyttä syöttöihin hyökkäyksessä.

Kumpikaan joukkueista ei ansainnut pistettä enempää tästä ottelusta ja pelin tempo, yksilösuoritukset, sekä tilanteisiin meno ei noussut missään vaiheessa kärkikamppailun ansaitsemalla tasolle. Molemmilla joukkueilla oli taas lukuisia erikoistilanteita, mutta miksi niitä ei saada paremmin hyödynnettyä? Pitäisikö niitä entistä enemmän harjoitella jo 6-14 vuotiaina? Kaikki kentällä tänään esiintyneet olivat aika harmaata massaa, mutta tietyissä asioissa TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaara ja Hongan toppari Rami Hakanpää erottuivat massasta. Suurin häviäjä tänään oli Honka, koska jo kauden kuudes tasapeli on tiputtamassa sen mestaruusjunasta.

Lopuksi sana illan lehdistötilaisuudesta. Useissa lehdistötilaisuuksissa on kaava liian samanlainen: valmentajat, sekä pelaajat puhuvat diplomaattisesti ja todella varoen. Tänään tilanne oli täysin erilainen, kun paikalla oli TPS:n valmentaja Pasi Rautiainen, joka puhui suoraan sydämestä. Kerrankin joku puhui suoraan esimerkiksi katsojamääristä, pelistä ja pelaajista. On mahtavaa, että Pasi on tuonut taas Suomi-futikseen uutta näkökulmaa. Liian moni ihminen tässä maailmassa kärsii sananvapauden puutteesta, joten niillä joilla se on, sitä käyttäköön!

TPS:n Jarno Heinikangas