Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

HJK:n näytös MYPA:a vastaan (2-0)
HJK lähti kotiotteluun ryminällä ja vain 50 sekuntia oli pelattu, kun HJK:n Sebastian Sorsa keskitti oikealta laidalta Bahlle ja tuloksena oli kulma. Kaksi minuuttia edellisestä ja HJK:n Erfan Zeneli nousi keskeltä ja laukoi 20 metristä yli maalin. Jatkossa HJK pyöritti näyttävästi hyökkäyksiään. 11 minuuttia oli pelattu, kun Sorsa syötti oikealta laidalta boxiin Juho Mäkelälle, mutta hänen ohjauksessa ei ollut tarpeeksi voimaa. 19 minuuttia näytti pelikello, kun HJK:n Medo oli viedä joukkueensa ansaittuun johtoon, mutta hänen voimakas laukauksensa keskeltä kilahti tolppaan. 21 minuuttia oli kulunut, kun HJK:n Dawda Bah vapautti Sorsan karkuun oikealta laidalta, mutta hänen keskityksensä ei tavoittanut omia pelaajia. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Bah vapautti Mäkelän yksin läpi, mutta MYPA-puolustus ehti viime hetkellä väliin. 31 minuuttia oli pelattu, kun Bah keskitti vasemmalta laidalta ja takatolpalle hiipinyt Zeneli maalasi. 37 minuuttia oli ottelu vanhennut, kun Bah syötti boxissa Zenelille, joka laukoi pallon suoraan syötöstä yli maalin. Viisi minuuttia ennen taukoa "Dawda Bah-show" jatkui, kun hän syötti Mäkelän boxissa karkuun, mutta Mika Johansson MYPA-maalilla torjui.

Minuutin oli vain toinen puoli-aika ehtinyt vanheta, kun Dawda Bah kruunasi ilmiömäisen iltansa. Juho Mäkelä ensin vapautti Bahn vasemmalla laidalla ja hän lähti nousuun kohti boxia. Bah harhautti yhden puolustujan ja syötti Zenelille, joka syötti heti hänelle takaisin. Bah harhautti vielä komeasti yhden puolustajan ja iski pallon taka-alakulmaan. Tämän jälkeen HJK jatkoi pelaten kaunista lyhytsyöttöpeliä. Puolitoistatuntia oli peliä takana, kun HJK:n Medo keskitti boxiin ja Mäkelä puski pallon yläristikkoon. Loppua kohden MYPA sai joitain puolittaisia tilanteita HJK-maalille aikaan, koska HJK:n suurin into hyökkäyksiin oli hiipunut. 76 minuutin kohdalla Sorsa vielä keskitti oikealta laidalta boxiin ja Bah melkein pääsi palloon kiinni. 83 minuutilla pääsi vielä loukkaantumisista toipunut Aki Riihilahti peliin mukaan, kun hän korvasi Juho Mäkelän.

Ottelu oli täysin HJK:n näytöstä, kun vielä vierailija oli täysin "hampaaton." Ottelusta toiseen vakuuttavasti esiintyvää HJK:ta ei haasteta tälläisellä esityksellä. Mikäli HJK:ta haluaa varsinkin sen kotiluolassa horjuttaa, niin pitää pelata rohkeammin, mennä kaksinkamppailuihin täysillä ja tehdä pallon kanssa luovempia ratkaisuja. MYPA oli todellakin tullut kentälle vain "pakoilemaan", kuten aina rehellinen MYPA-luotsi Janne Lindberg ottelun jälkeen kertoi.
Illan ehdoton tähti oli Dawda Bah, joka vain parantaa vuodesta toiseen ja onkin ihme mikäli hän ei siirry kovempaan sarjaan kesän aikana. Myös Sebastian Sorsa näytti arvonsa joukkueelle ja hän on pääsemässä koko ajan parempaan kuntoon loukkaantumisen jälkeen.

HJK:lla on sen verran loistava keskikenttä/hyökkäys, jotka pelaavat kaunista jalkapalloa ja tekevät luovia ratkaisuja, että on vaikea löytää sille pysäyttäjää Suomen kentiltä. HJK on myös valmis heinäkuussa alkavaan Mestareiden liigan karsintaan.

Pressissä MYPA-luotsi Janne Lindberg ja HJK-luotsi Antti Muurinen.


Ei kommentteja: