Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Jännitysnäytelmä FC Honka-Tampere United

FC Honka aloitti Veikkausliigakautensa komealla kotivoitolla MyPa:sta, mutta hävisi viime viikolla nousija-joukkue FC Viikingeille Heteniityn hurmoksessa. Puolustava mestarijoukkue Tampere United sensijaan aloitti tasapelillä VPS:n vieraana ja voitti FC KooTeePee:n kotona. Tämän kauden Liigacupissa Honka voitti Tamu:n 2-1 , mutta nyt se oli enää vain mukava muisto. Mielenkiintoista oli nähdä Hongan Tero Koskela entistä seuraansa vastaan, jonka riveissä hän voitti Suomen mestaruuden ennen siirtymistään Norjaan. Tamu:n joukkueessa huomiota herätti viime kaudella HJK:ssa pelanneen Antti Pohjan paluu tamperelaisten hyökkäykseen. Hongan maalilla aloitti kokematon kolmosmaalivahti Jan Vesterinen, kun Maanoja kärsi pelikieltoaan ja Tuomas Peltonen loukkaantui Vuosaaressa. Honka ei peliin juuri lisämotivaatiota tarvinnut, koska Vuosaaressa tullut tappio lisäsi varmasti näyttämisen halua. Hongan avauspelissä katsomot melkein repesivät liitoksistaan, mutta nyt ihmisiä oli selvästi vähemmän ( 3 765). Syynä tähän voi olla se, ettei perjantai sovi pelipäiväksi. Tästä huolimatta jännitysnäytelmä Tapiolan urheilupuistossa oli valmis alkamaan!
*************************************************
Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, mutta Honka onnistui luomaan kaikista vaarallisimmat tekopaikat. 21. peliminuutilla Honka sai onnistuneen hyökkäyksen päätteeksi kulmapotkun ja takatolpalta Tuomo Turunen laukoi pallon ylärimaa hipoen yli maalin. Pelikello näytti 34. minuuttia, kun Honka oli lähellä maalintekoa taas kulmapotkusta. Hyvin pelannut Rami Hakanpää pääsi Janne Saarisen lähettämästä kulmasta puskemaan kohti takatolppaa, mutta Hongan epäonneksi pallo kimposi pystypuusta ohi maalin. Hongan upea painostus palkittiin 43. minuutilla, kun Janne Saarinen antoi kierteisen kulmapotkun maalille. Maalin edustalle hiipinyt puolustaja Hannu Patronen nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin. Honka siirtyi ansaitusti tauolle johdossa, kun Tamu ei saanut peliään tehokkaasti kulkemaan. Tauolla Tamu:n valmentaja Ari Hjelm osoitti miksi hän on mestarivalmentaja, kun hän laittoi viime vuoden mestarijoukkueen yhden tärkeimmän linkin Sakari Saarisen kentälle. Saarinen toi välittömästi ryhdikkyyttä ja juonikkuutta Tamu:n keskikentälle. 57. minuutilla Tamu:n kulmapotkutilanteessa Henri Myntti nousi korkeimmalle ja pudotti loisteliaasti pelivälineen Saariselle, joka tälläsi pallon maaliin. Tasoitusosuman jälkeen hallinta siirtyi Hongalle ja se loi vaarallisia tekopaikkoja. Janne Saarinen, Tero Koskela ja Peke Huuhtanen pääsivät kaikki laukomaan hyvistä paikoista, mutta Mikko Kaven Tamu:n maalilla oli ilmiömäinen. Maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson istui myös katsomossa ja laittoi tämän varmasti muistiin. Hongan hukatessa tilaisuutensa iski vuorostaan Tamu ja ratkaisi pelin edukseen. 78. minuutilla Antti Pohja kaadettiin rangaistusalueella ja pallo laitettiin pilkulle. Pohja asettui itse laukomaan, mutta pallo meni yli maalin. Pohja kuitenkin kuittasi nopeasti virheensä, kun kaksi minuuttia myöhemmin pelinratkaisija Saarinen keskitti maalin edustalle ja vapaaksi jätetty Pohja laukoi pallon tarkasti takayläkulmaan. Honka yritti saada tasoituksen lopussa ja se saikin luotua hyviä tilanteita, mutta Tamu kesti. Näin ollen kolme pistettä matkasi Tampereelle, niin kuin viime kesänäkin. Muutosta viime vuoteen oli tapahtunut Tamu:n pelityylissä, joka oli selvästi pelaavampaa. Tamu siirtyi totutusti sarjakärkeen, kun taas Honka kärsi jo toisen peräkkeisen tappion. Hongan pelityyli tunnetaan nyt paremmin muissa joukkueissa ja se yllätysmomentti, mikä auttoi viime kaudella on poissa. Myöskään Tapiolan hurmos ei ole katsomossa, niin tuntuvaa mitä se oli viime kaudella. Kaikesta huolimatta Mika Lehkosuolla on käytössä sen verran kovatasoinen ryhmä, että kurssi varmasti kääntyy jo pian.
Suomalaiseen jalkapalloyleisöön vaikuttaa näköjään myös vahvasti sääolosuhteet, joten sään alkaessa taas lämmetä alkaa Tapiolassa varmasti yleisökin herätä!
**********************************************
Tulevan maanantain Urheilukanavan tv-pelin TPS-HJK jälkeen on Veikkausliigassa pelattu kolme kierrosta. Veikkausliiga vaikuttaa nähdyn perusteella todella tasaiselta ja mikään joukkue ei ole kyennyt saalistamaan täysiä pisteitä. Todella upea asia on, että ennakkoon heikoiksi arvioidut joukkueet ovat pärjänneet erittäin hyvin. Heittopusseja ei näytä tämän kauden liigassa olevan. Myös nousija-joukkueet AC Oulu ja FC Viikingit ovat näyttäneet pärjäävänsä Veikkausliiga tahdissa. Ainoa todellinen yllätys on toissakauden mestarin MyPa:n surkea aloitus ja se onkin vaivaisella yhdellä pisteellä viimeisenä! Mitä Anjalankoskella on tehty näin väärin, että se on tullut ryminällä alas? Ihmetystä herätti myös 100-vuotisjuhlakautta pelaavan HJK:n ensimmäinen kotiottelu AC Oulua vastaan. HJK:n peli oli aneemista ja myös koko ottelutapahtuma oli, kuin vasemmalla kädellä järjestetty. Missään ei aistinut innostusta tai tekemisen meininkiä, kun vain katsottiin upeaan historiaan. Pian seurat kuten FC Honka tai TPS menevät HJK:sta ohi, jos organisaatiossa ei ala tapahtua muutoksia.
Katsojaluvut olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen erittäin lupaavia, mutta nyt näyttää huonommalta. Esimerkiksi torstaina Vuosaaressa, Oulussa ja Vaasassa oli vain n. 1500 katsojaa! Johtuvatko näin surkeat katsojamäärät säästä, jääkiekon MM-kisoista vai mistä? Tuote on ainakin kunnossa ja kiinnostava, mutta silti ihmiset jäävät kotiin. Nelosella aikanaan lähetetyssä loistavassa 4-4-2 jalkapallon keskusteluohjelmassa juontaja Matti Eve kehotti aina lähtemään paikanpäälle katsomaan Veikkausliigaa ja ottamaan vielä sen kaverinkin mukaan. Näin pitäisi toimia, koska suomalainen jalkapallo on kaikkein parasta juuri paikanpäällä koettuna!