Sivun näyttöjä yhteensä

torstaina, lokakuuta 02, 2014

HJK-Club Brugge 0-3



Ottelua oli pelattu kaksi minuuttia, kun Bruggen Fernando eteni vauhdilla boxiin, mutta ilman tulosta.18 minuutin jälkeen Brugge sai kulmapotkun, josta pallo ajautui Refaeloville, joka laukoi. Doblas sai torjuttua tilanteen, mutta Refaelov pääsi laukomaan uudestaan HJK-pelaajan kautta pallon maaliin. 24 minuuttia oli kulunut, kun Demba Savage antoi hyvän syötön linjan taakse Sebastian Sorsalle, mutta hänen vetonsa epäonnistui boxissa.
Toiselle puoliajalle Erfan Zeneli kirmasi sisään Mika Väyrysen tilalle. 48 minuuttia oli pelattu, kun Bruggen Gedoz laukoi tulisesti noin 20 metristä hieman ohi maalin. 58 minuutin jälkeen Bruggen Vasquez syötti boxissa Oularélle, joka laukoi avopaikasta taivaan tuuliin. 69 minuutin kohdalla Sorsalle kävi uskomaton moka, kun hän syötti suoraan Gedozille. Gedoz eteni boxiin ja syötti vaihdosta sisään tulleelle De Sutterille, joka viimeisteli. 77 minuutin kohdalla Brugge sai vapaapotkun noin 20 metristä. De Bock laukoi upeasti vasurillaan pallon yläkulmaan.

Täytyy todeta, että HJK:n viime hetken ulkomaalaispelaajahankinnat näyttävät osoittautuvan tyhjiksi arvoiksi.
Ottelun alkamisaika Uefan takia oli epäonnistunut, koska se sulki lapsiperheet pois. Olisi tärkeää saada juuri pojat innostumaan lajista, kun isät vievät heidät paikanpäälle näkemään, että suomalaisessakin joukkueessa voi päästä pelamaan lohkovaiheeseen eurokentillä.
Nämä HJK:n kaksi pelattua Euroopan liigan peliä ovat osoittaneet karulla tavalla, että nykytasoinen Veikkausliiga ei valmista ketään meidän joukkueista europeleihin. Se, että HJK on voinut peluuttaa vielä viimeaikoina liigapeleissä "kakkosmiehistöään" kertoo kaiken. Viimeksi, kun HJK pelasi Euroopassa Mestareiden liigaa oli liigan taso korkeampi, mikä heijastui myös eurokentille. Jotkut vielä kehtaavat esittää, että liigan joukkuemäärää tulisi kasvattaa. Päinvastoin! Kahdeksan joukkuetta olisi oikea määrä. Lisäksi liigalisenssiehtoja pitäisi tiukentaa ja heti, kun huomattaisiin, että jollakin seuralla alkaa menemään huonosti, niin Palloliitosta tulisi kaikki mahdollinen tuki. Onko meillä varaa siihen, että Espoosta, Turusta ja viimeisenä Anjalankoskelta katoaa seura. Samalla katoaa myös junioreilta väylä kaupungin edustusjoukkueeseen ja liigaan. HJK on kasvanut liian isoksi kotimaan kentille ja samalla yleisön mielenkiinto liigaan vähenee, kun syksyisin vain tarkistaa teksti-tv:stä milloin HJK on varmistanut mestaruuden. Tämä ei ole HJK:n syy, vaan kaikkien muiden toimioiden mukaanlukien Palloliiton ja Veikkausliigan olisi syytä katsoa peiliin. Loppupeleissä nykyinen tilanne ei palvele Klubiakaan, koska sekin tarvitsee kovatempoisempia pelejä. Ikävä kyllä jalkapallossa ei voi vaihtaa toisen maan liigaan, mutta pitäsikö Pohjosmaiden-liiga herättää uudestaan henkiin.

P.S. Toivottavasti Mixun huomenna julkaistavassa A-maajoukkueryhmässä on Alexei Eremenko juniorin nimi. Muutoin Mixu "sahaa omaa oksaansa..."

Ei kommentteja: