Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, toukokuuta 24, 2010

HJK-FC Lahti 0-0
Sateisesta säästä huolimatta katsojia oli tullut paikanpäälle yli viisituhatta ja se loi kutkuttavan fiiliksen itse otteluun.

Viisi minuuttia oli kulunut, kun HJK:lla oli mainio kulmapotku, jonka jälkeen pallo jäi pyörimään FC Lahden boxiin, mutta ilman tulosta. Kaksi minuuttia edellistä ja HJK:n Fulham-laina Danny Hoesen pääsi laukomaan boxin rajalta, mutta pallo meni ohi maalin. Yhdeksän minuuttia oli pelattu, kun sama mies murtautui ryminällä boxiin, mutta hän aikaili ja tilanne kuivui kokoon. Varttitunti oli tahkottu, kun Lahden Rafael oli boxin rajalla, mutta hänkin aikaili vedossa. 19 minuuttia näytti pelikello, kun Lahden Jari Litmanen antoi oikealta laidalta loisteliaan poikittaissyötön vasemmalle laidalle Drilon Shalalle, mutta hän ei päässyt HJK:n puolustuslinjasta läpi. Kolme minuuttia edellisestä ja kulmapotkun jälkeen HJK:n Johannes Westö pääsi laukomaan voimalla, mutta Juha Tuomi Lahden maalilla torjui. 28 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteessa oli Lahden Rafael boxissa avopaikassa, mutta laukaus meni ohi maalin. Kymmenen minuuttia ennen taukoa HJK:n Medo harhautteli komeasti boxissa, mutta hänkin laukoi hieman maalin ohi.

Toista puoli-aikaa oli pelattu neljä minuuttia, kun HJK:n Juho Mäkelä rakensi Hoesenille avopaikan boxiin, mutta maalia ei syntynyt. 56 minuutin kohdalla HJK:n Mäkelä laukoi keskeltä 20 metristä, mutta Tuomi Lahden maalilla torjui. Tunnin kohdalla HJK-luotsi Antti Muurinen otti Westön, sekä Janne Saarisen pois ja tilalle kirmasivat Cheyne Fowler, sekä loukkaantumisista kärsinyt Sebastian Sorsa. 63 minuuttia oli pelattu, kun HJK:n Hoesen oli karussa, mutta Lahden Tennant McVea esti tilanteen kulmaksi. Vain minuutti edellisestä ja Litmanen antoi keskeltä upean syötön Pekka Sihvolalle laitaan ja tilanteesta tuli kulmapotku. Litmanen antoi kulman, jonka jälkeen pallo pomppi Jukka Vanniselle, joka tälläsi suoraan ilmasta pallon HJK-maalin poikkihirteen, josta se palasi kentälle. 74 minuuttia osoitti kellotaulu, kun HJK:n Sorsa näytti osaamistaan. Hän eteni oikeaa laitaa ja harhautti kaksi Lahden pelaajaa ja lopulta Lahden Juho-Matti Heikari joutui kaatamaan hänet keltaisen kortin arvoisesti. Kymmenen minuuttia ennen loppua Lahden Jussi Länsitalo nousi oikealta laidalta melkein päätyrajalle asti ja syötti Litmaselle keskelle, joka laukoi suoraan syötöstä, mutta HJK:n puolustus ehti peittämään laukauksen. Seuraavalla minuutilla HJK teki maalin, mutta se oli paitsio. 85 minuuttia oli pelattu, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo pyöri HJK:n maalin edessä ja Riku Heini oli avopaikassa, mutta Ville Wallén esti maalin synnyn.

Näin ottelusta jäivät vain maalit puuttumaan, mutta se tarjosi erinomaista jalkapalloviihdettä. HJK:lle tämä oli varmasti isompi pettymys, eikä se vieläkään ole saanut sitä hurmiota takaisin, mikä sillä oli ennen Honka-peliä. Lahti sen sijaan näytti taas sen, mihin se pystyy parhaimillaan ja tärkeintä sille oli saada kahden tappion jälkeen käyrä ylöpäin. Raaka totuus kuitenkin on se, että Lahti tarvitsee Jari Litmasta, mikäli se haluaa haastaa liigan kärkijoukkueita. Kaikki näkivät tänään, miten "kaikki kaikessa" Litmanen on joukkueelle. Antaa kulmat, vapaapotkut ja rytmittää peliä. Antaa vastustajan puolustuksen avaavia syöttöjä ja hakeutuu myös itse tekopaikkoihin. Kyllä Litmasen suorituksia kentällä on nautinto katsella! Lahden joukkueesta Litmasen lisäksi esiin nostan Tennant McVean, joka puolusti hyvin. HJK-leiristä maininnan ansaitsee myös tarkasti puolustanut Juhani Ojala, sekä vaihdosta sisään tullut Sebastian Sorsa, joka toi liikettä HJK:n hyökkäyksiin.

Veikkausliigan kärki on nyt todella tasainen ja kenttien parantuessa onkin lupa odottaa erinomaista jalkapallokesää!

Pressissä FC Lahden Jari Litmanen, FC Lahti-luotsi Ilkka Mäkelä ja HJK-luotsi Antti Muurinen.






Ei kommentteja: