Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Liigacupissa Honka-MyPa
FC Honka aloitti tämän vuoden urakkansa liigacupissa vasta nyt perjantaina. Olin ollut paikalla Hongan harjoitusottelussa TPS:ää vastaan pari viikkoa sitten ja ottelu osoitti Hongan olevan valmis kauden 2007 haasteisiin. Ennen peliä oli tiedossa Hongan joukkuetta vaivaava loukkaantumiskierre ja viime kauden kapteenin Sampo Koskisen siirtyminen Norjalais-seura Sanderfjordiin. Kapteenin tuore siirto ei tietenkään voi olla vaikuttamatta joukkuehenkeen ja ilmapiiriin. MyPa:n leirissä muutoksia viime kauteen oli tapahtunut valmennuspuolella, kun viime kaudella Kotkassa valmentanut nuori ja innokas Janne Hyppönen oli siirtynyt Ilkka Mäkelän rinnalle kakkosluotsiksi. Myös iloinen uutinen Anjalankoskelaisille oli varmasti nuoren ja lupaavan Aleksei Kangaskolkan jääminen seuraan vielä ainakin yhdeksi kaudeksi ennen isompia ympyröitä.
**************************************************** Saavuttuamme Tapiolassa sijaitsevaan Esport Arenaan kummastusta herätti pääsylipun hinta, joka oli 10e. Miksi HJK:n otteluun samaisessa kilpailussa pääsi puolet halvemmalla? Myös se mietytti miksi katsojille ei ollut istumapaikkoja enemmän. Ei sen nyt niin vaikeata luulisi olevan järjestää tuoleja maksaville katsojille, vaikka lähikoulusta? Itse ottelu lähti käyntiin kuitenkin kaikesta huolimatta. Hongan valmentaja "velho" Mika Lehkosuo oli saanut todenteolla miettiä ratkaisua pelaajapulaan. Hän olikin joutunut pudottamaan hyökkääjä Nicholas Otarun oikeaksi laitapuolustajaksi! Ensimmäinen hyvä tekopaikka siunaantui Roni Porokaralle toisella minuutilla. Hän laukoi suoraan ilmasta, mutta veto meni maalin ohi. Kuudennella minuutilla Aleksei Kangaskolkka eteni upeasti vasemmalta ja antoi maalin kulmalta loistavan syötön takaviistoon. Maalin eteen hiipineellä Mikko Hyyrysellä oli helppo työ siirtää pallo varmasti maalin kattoon. Ensimmäinen puoliaika ei juuri enempää tarjonnut ja tauolle siirryttiin MyPa:n johdossa. Mika Lehkosuo oli saanut pukuhuoneessa valettua pelaajiinsa enemmän puhtia ja toinen puoliaika alkoikin Hongan kovalla painostuksella. Viimeistely ja viimeiset syötöt olivat kuitenkin liian huonoja ja pallo karkasi minne sattui. Ote siirtyi pikkuhiljaa MyPa:lle ja varsinkin Kangaskolkka oli pelipäällä. Tämä jäi varmasti myös maajoukkueen valmennujohdon mieleen, joka oli paikalla Roy Hodgsonin johdolla. MyPa:n kokenut puolustus hiljensi täydellisesti varsinkin Hongan Jami Puustisen ja Aleksandr Kokon. Näyttää pahasti siltä, että Hongalla ei ole tällä hetkellä kylmäpäistä viimeistelijää. Varsinkin Kokko vaikutti olevan kaukana Veikkausliiga tasosta. Täytyy sanoa, että pelistä jäi aika vaisu ja mitäänsanomaton kuva. Toisaalta Hongalla on liikaa miehiä saiarastuvalla ja harjoituksissa on ehkä fyysisesti menty liian lujaa. Hongan kotisivuilla Mika Lehkosuo ei selitellyt tappiota kuitenkaan loukkaantumisilla, vaan sanoi heillä olleen kilpailukykyinen joukkue. Lehkosuo jatkoi MyPa:n aggressivuuden ja kovan prässäyksen olleen ottelun ratkaisu. Tämä oli kuitenkin vasta Hongan ensimmäinen Liigacup koitos tällä kaudella, joten eiköhän iloinen ja pelaava FC Honka tule taas.
************************************************* Muissa kierroksen otteluissa FC Viikingit otti ensimmäisen voittonsa Liigacupissa, Tamu:sta juuri siirtyneen Risto Ojasen johdolla. VPS lisäsi TPS:n ahdinkoa 2-1 voitollaan. HJK voitti kuluvana keskiviikkona FC Lahden 3-1 ja jatkaa puhtaalla pelillä lohkonsa piikki paikalla. Hieno uutinen HJK:n leiristä oli myös, että testimies Kabba Samura palkittiin hyvistä suorituksistaan 1+1 pituisella sopimuksella. Hänestä voi tulla pelätty kaksikko HJK:n kärjessä yhdessä Farid Ghazin kanssa. HJK on pelottavan hyvässä iskussa jo näin alkukaudesta, mitä se ei viime kaudella ollut. Näin ollen näyttää todella hyvältä seuran 100-vuotis juhlakautta silmällä pitäen. Atik Ismail omassa blogissaan ennusti, jopa HJK:n Jarno Parikan voittavan Veikkausliigan maalikuninkuuden 30 osumalla. Saapa nähdä, miten lopulta käy. Liicacup on tähän asti ollut todella mielenkiintoista seurattavaa ja hienoja pelejä on tullut nähtyä. Tähän ajankohtaan se on on ollut, kuin taivaan lahja. Puutteita löytyy lähinnä katsomorakenteista ja ottelutapahtumien tiedottamisesta. Nämä asiat, kun saadaan vielä kuntoon voi aivan hyvin 1000 katsojan raja Liigacupissa tulevaisuudessa rikkoontua.
****************************************************
Suomalaisista pelaajista ulkomailla on saatu mukavia uutisia. Norjan pääsarjasta tippuneen Molden maajoukkue mies Toni Kallio pääsi vihdoin uuteen seuraan. Uusi seura on Sveitsin liigan Young Boys ja kyseinen siirto lisää Sveitsissä pelaavien suomalaisten määrän jo neljään, joista muut ovat: Hannu Tihinen, Veli Lampi ja Juho Mäkelä. Olisikohan Roy Hodgsonilla tässäkin asiassa jonkinlainen neuvonantajan rooli, koska luotsasihan hän menetyksekkäästi Sveitsin maajoukkuetta. Toinen kovan luokan uutinen oli Hannu Tihisen nimitys seuransa FC Zurichin kapteeniksi. Tapahtuma on merkittävä, koska harvoin ulkomailta tuleva pääse huippuseuran kapteeniksi. Tarkennan, siis merkittävä kaikkialla muualla paitsi Suomessa, missä se uutisoitiin pienellä. Suoraan sanoen suututtaa, miten suomalainen media laiminlyö jalkapalloa. Esimerkiksi Skotlanti-Suomi ottelusta ei YLE:n urheiluruudussa ollut minkäänlaista raporttia! Rallista kyllä oli pitkät selostukset, vaikka kanava myi suorat lähetysoikeudet MTV3:lle täksi kaudeksi. Ovatko YLE:n urheilutoimittajat todella näin kapeakatseisia, vai onko vika päälliköissä? Toinen ihmetystä herättänyt asia on eri medioissa (varsinkin Helsinigin Sanomissa) päiväkausia jatkunut alppihiihtäjiemme toitotus. Kalle Palanderin ja Tanja Poutiaisen piti voittaa Åren MM-kisoissa, mutta toisin kävi ja kupla puhkesi. Eihän se nyt ihme ole "jos suksi ei luista", kun Monacon veroparatiisissa vain ajellaan sponsori-autoilla. Meidän jalkapallo henkisten ainoa henkireikä on Internet, mistä kyllä löytyy raportointia maailman ykköslajista. Toivotaan, että Internet laittaa tulevaisuudessa valtamediat kyykkyyn. Loppupeleissä ei se taidakkaan olla ns. lotto voitto syntyä kylmään ja ahdasmieliseen Suomeen, missä ainakaan jalkapallon kauneutta ei tunnuta ymmärtävän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Missähän muualla maailmassa joutuu seuraamaan maajoukkeen edesottamuksia radion keskiaalloilta tai ip.tunnuksia rukkaamalla BBC:n lähetyksista.
Tästä saisi nostaa metakan jossain.