Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, syyskuuta 07, 2013

Suomi-Espanja 0-2

Tänään nähtiin uskomaton ilta, kun täysi stadion oli paikalla. Mutta Suomelta puuttui pelintekijä ja Veikkausliigapelaajat eivät pärjää tällä tasolla. HJK:ssa epätasaisesti pelannut Rasmus Schüller oli täysin väärä valinta avaukseen ja samoin Markus Halsti. Myös Petri Pasanen oli väärä mies avaukseen. Kotipeleissä pitää hyökätä, sitä ei nähty tänään. Silloin, kun Jari Litmanen pelintekijänä johti peliä me saimme tilanteita. Roman Eremenkon peli käy paremmin puolustavan keskikentän rooliin. Huolestuttavinta koko paletissa on se, että osa meidän pelaajista ei pelaa tarpeeksi korkealla tasolla. Veikkausliigapelaajat voi unohtaa, koska siellä ei pelata jalkapalloa kovalla tasolla. Seuraavaksi Teemu Pukin pitää näyttää Celticissä, koska enää ei selitykset kelpaa. Me tarvitsemme kovalla tasolla pelaavia pelaajia, jotka tulevat maajoukkueseen täydellä itseluottamuksella.

Pressissä Niklas Moisander ja Teemu Pukki.

maanantaina, elokuuta 26, 2013

A-maajoukkue MM-karsintaotteluihin Espanjaa ja Georgiaa vastaan ja U-21 maajoukkue EM-karsintaotteluihin Liettuaa ja Englantia vastaan

Jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on nimennyt 23 pelaajaa MM-karsintaotteluihin Espanjaa ja Georgiaa vastaan.

Suomi kohtaa Espanjan Helsingin Olympiastadionilla 6.9. kello 21.30 alkaen. Ottelun jälkeen Huuhkajat suuntaa Tbilisiin, jossa Georgia isännöi Suomea 10.9. kello 21.00 alkavassa karsintaottelussa.

Antti Niemi, maalivahtivalmentaja

Suomen alle 21-vuotiaitten maajoukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen on nimennyt joukkueen syyskuun EM-karsintaotteluihin Liettuaa ja Englantia vastaan.
Suomi kohtaa Liettuan Vilnassa 5.9. kello 19.00 ja Englannin Tampereella 9.9. niin ikään kello 19.00.

Trilleri HJK-FC Honka (4-2)

HJK aloitti pelin räväkästi ja vain neljä minuuttia oli pelattu, kun "man of the match" Robin Lod maalasi. Demba Savage pääsi puskemaan, mutta Walter Viitala venyi torjuntaan. Paluupallon pääsi iskemään sisään Lod. Puolen tunnin kohdalla HJK:n Erfan Zeneli antoi vapaapotkun n. 30 metristä ja Tapio Heikkilä pääsi avopaikasta puskemaan, mutta pallo virui ohi Honka-maalin. 39 minuutin jälkeen oli Nikolai Alho yksin läpi, mutta Viitala pelasti loisteliaasti tilanteen.

Toiselle puoliajalle juoksi sisuuntunut Honka ja se tuotti tulosta 50 minuutin kohdalla. Koko liigan kuumin hyökkääjä Tim Väyrynen nosti pelivälineen yli Ville Wallénin, eikä Heikkilä saanut siivottua tilannetta. Seitsemän minuuttia edellisestä ja Hongan taivas repesi, kun kulmapotkusta pallo osui ensin tolppaan ja lopulta Gideon Baah komeasti saksipotkulla vei Hongan johtoon. Mutta 65 minuutilla HJK sai kulmapotkun ja Teemu Tainio puski pallon varmasti maalin. 78 minuutin kohdalla ottelu ratkesi, kun Sakari Mattila keskitti boxiin ja Lod ohjasi pallon maaliin. Kaksi minuuttia edellisestä ja hyvällä pystysyötöllä Lod pääsi yksin läpi ja kruunasi iltansa "hattutempulla".

HJK oli astetta verran parempi tänään ja sen viimeistely oli huippuluokkaa. Hongan pelaajien bensa ei riittänyt ihan loppuun saakka. Tämä tulos tietää sitä, että mestaruustaistelusta tulee todella huikeaa. Mikä tärkeintä paikalla oli yli 10 000 katsojaa ja he todella saivat rahoilleen vastinetta. Tätä lisää!!!

Näin kauan kesti, että toipui seurajoukkueiden eurokatasrofista. Pelastuksen toi maajoukkueemme tällä viikolla: U-17 Pohjosmaiden mestaruus, U-19 voitti Ruotsin 2-0, U-21 murskasi Walesin EM-karsinnoissa 5-1 ja vielä A-maajoukkue löi Slovenian ehjällä ja taidokkaalla suorituksella. Tästä voi päätellä, että maajoukkuetoiminta on vihdoinkin ammattimaisella pohjalla ja se tuottaa tulosta. Seurajoukkueemme ja pääsarjamme Veikkausliiga on sitä vastoin kriisissä (mainitsin tästä jo aiemmin ja lukuisia kertoja viimeisen seitsemän vuoden aikana ja myös ratkaisumalleja olen tuonut esiin). Otteluruuhka on puhuttanut ja syystäkin, mutta ihmettelen sitä miksi liigaseurojen pomot eivät ole tarttuneet ongelmaan jo viime syksynä ennen otteluohjelman lukkoon lyömistä, koska heillä on päätösvalta? Kautta voi pidentää aivan hyvin keväällä ja pelata ensimmäiset kierrokset halleissa siellä on jo nyt ollut hyvä tunnelma Liigacupin merkeissä. Toinen hälyttävä tekijä on loukkaantumiset ja ne eivät voi selittyä vain tiiviillä pelitahdilla. Onko pelaajien huollosta tingitty, eivätkö kaikki pelaajat noudata terveellisiä elämäntapoja, vai rasittaako osaa samaan aikaan opiskelu? Ari Hjelm toi esiin sen, että pelaaminen vuorotellen tekonurmilla/luonnonnurmilla olisi syy? Olivat syyt mitä tahansa, niin niihin pitää tarttua, koska nykymeno ei voi jatkua, sillä pelintaso kärsii tästä kaikesta. Haluaisin myös kuulla rakentavia avauksia Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaalta. Tälläisellä hetkellä tarvitaan todellista johtajaa.

P.S. Arvostin aikoinaan Keith Armstrongia ja Pasi Rautiasta, kun he toimivat täysipainoisesti kentällä Suomi-futiksen hyväksi, mutta nyt he ovat Valioliigan palvelijoita. En voi käsittää mainosta missä he hehkuttavat, että "17.8. fudiskausi alkaa". Tämä MTV MEDIAn markkinointi on oman maan jalkapallon täydellistä nollaamista.

Pressissä: HJK:n Teemu Tainio.

tiistaina, elokuuta 06, 2013

A-maajoukkue Sloveniaa vastaan ja alle 21-vuotiaiden maajoukkue EM-karsintaotteluun Walesia vastaan

Jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on nimennyt 23 pelaajaa A-maaotteluun Sloveniaa vastaan. Joukkueet kohtaavat Turussa keskiviikkona 14.8. kello 19.00 alkaen.

Teemu Pukki, FC Schalke 04 - 23/5

Alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen on nimennyt 18 pelaajaa EM-karsintaotteluun Walesia vastaan. Joukkueet kohtaavat Bangorissa keskiviikkona 14.8. kello 16.00 (paikallista aikaa) alkaen.

sunnuntaina, kesäkuuta 30, 2013

FC Honka on mukana mestaruustaistossa (FC Honka-FF Jaro 4-2)

Ottelu tarjosi viihdyttävää jalkapalloa heti ensimmäisiltä minuuteilta asti. Vain kuusi minuuttia oli pelattu, kun Honka sai vapaapotkun 30 metristä, josta pallo jäi pomppimaan boxiin ja lopulta Gideon Baah iski pelivälineen maaliin. 14 minuutin kohdalla Jussi Vasaralta tuli mainio syöttö boxiin Ruben Palazuelosille, mutta hän otti pallon haltuun terävän viimeistelyn sijaan ja homma kuivui kokoon. Neljä minuuttia edellisestä ja Tim Väyrynen otti väkisn pallon laidalla Igor Jovanovicilta ja jatkoi boxiin, jossa Antti Mäkijärvi pääsi viimeistelemään.

Toiselle puoliajalle juoksi sisuuntunut vierasjoukkue ja 52 minuuttia näytti aikarauta, kun Jaro painoi pelin Hongan päätyyn eikä Honka-puolustus saanut siivottua pallo pois, jolloin Shandon Winchester iski pallon pömpeliin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Mäkijärvi pääsi keskittämään boxiin ja Väyrynren puski maalin. 67 minuutin jälkeen Hongan maalivahdilla Walter Viitalalla oli pari huipputorjuntaa, mutta Mattias Wargh iski lopulta maalin. Yliajalla tapahtui vielä, kun viime peleissä Jaroa pystyssä huipputorjunnoillaan pitänyt Jesse Öst joutui nöyrtymään neljännen kerran, kun Jaro-puolustus lahjoitti pallon kärppänä paikalla olleelle Väyryselle, joka hyödynsi tilanteen.

Hongan pelaajista täytyy nostaa esiin: hienoja nousuja oikealla laidalla tehnyt Sampo Koskinen, varmaotteinen topparipari Gideon Baah/ Abdoulaye Meite, keskikentän työmyyrä Moshtagh Yaghoubi ja kliininen viimeistelijä Tim Väyrynen.
Suurin kunnia sille miksi Honka on sarjakärjessä kuuluu kuitenkin valmentaja Mika Lehkosuolle, joka on otteluruuhkan keskellä suoraviivaistanut joukkueen pelin ja se tuottaa erinomaista tulosta. Lehkosuo on löytänyt renesanssin valmentajauralleen sen jälkeen, kun hän pääsi maajoukkueen valmennustiimiin ja verryttelyasukin on vaihtunut tyylikkääseen pukuun. Lehkosuolla on loistelias ura vielä edessä valmentajana.

P.S. Minusta on aina mukava mennä matsiin Tapiolan urheilupuistoon, koska siellä on jotenkin maanläheinen tunnelma ja loistava luonnonnurmi antaa ainoan oikean edellytyksen jalkapallolle. En kyllä ikinä tule ymmärtämään espoolaisia. He eivät syty kunnolla mistään urheilulajista.

Pressissä Alexei Eremenko sr. ja Mika Lehkosuo.

perjantaina, kesäkuuta 07, 2013

Fiilistelyä II (Suomi-Valko-Venäjä 1-0)

Kyllä oli jälleen upeaa pitkän tauon jälkeen kävellä kohti Olympiastadionia, kun tuoreessa muistissa oli tuo Gijonin unohtumaton ilta ja Suomen sensaatiomainen tasapeli Espanjaa vastaan. Olympiastadionissa on minulle, jotain sanoinkuvaamatonta maagisuutta. Aina palaa mieleen nuo lukemattomat pelit, mitä siellä on tullut nähtyä: HJK:n sarjapelejä, HJK:n Mestareiden liiga-pelejä, Suomen Cupin finaaleita ja tietenkin maajoukkueen lukuisia unohtumattomia koitoksia. Sielu janoaa tunnetta ja stadikalla, sitä polttoainetta on saanut runsainmitoin.
Tämä ilta kirjoitti, taas uuden luvun tuohon näytelmien sarjaan. Suomi pelasi organisoidusti toisin, kuin Valko-Venäjä. Peli oli Suomen kontrollissa läpi 90-minuuttisen. Kaikki pelaajat tiesivät roolinsa ja uhrautuvasti taistelivat jokaisesta pallosta. Mixu oli pystynyt selvittämään myös "topparipari-ongelman" tyylikkäästi ja Petri Pasanen, sekä Markus Halsti vastasivat huutoon. Perparim Hetemaj on selvästi löytänyt uuden kevään pelillisesti ja Teemu Tainion pelinluku ja avaavat syötöt olivat kansainvälistä luokkaa. Roman Eremenko oli jälleen kerran päällikkö ja maalilla Jussi Jääskeläisen saappaat on täyttänyt Niki Mäenpää. 56 minuutilla syntynyt maali oli Romanin rakentama ilmiömäinen taidonnäyte, joka meni Valko-Venäläisestä pelaajasta maaliin. Ja se tunne oli, taas mahtava, kun stadion oli revetä liitoksistaan kannattajien hurratessa.
Suomi taistelee vielä loppuun asti MM-lopputurnauspaikasta!

Pressissä Jarkko Hurme ja Jukka Raitala.

perjantaina, toukokuuta 31, 2013

A-maajoukkue MM-karsintaotteluihin Valko-Venäjää vastaan ja alle 21-vuotiaiden maajoukkue Norja- ja Liettua-otteluun

Miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on nimennyt joukkueensa MM-karsintaotteluihin Valko-Venäjää vastaan.

Suomi kohtaa Helsingin Olympiastadionilla 7.6. pelattavassa ottelussa Valko-Venäjän kello 19.00 alkaen. Neljä päivää myöhemmin maat kohtaavat Gomelissa kello 20.00 alkavassa ottelussa.