Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, toukokuuta 16, 2014

HJK-MYPA 4-0

Kesä antoi jo merkkejä itsestään ja 7000 katsojaa oli saapunut kärkikamppailuun.
HJK otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen ja pelasi agressiivisesti ja syötöt napsuivat pelaajalta toiselle. Neljä minuuttia oli pelattu, kun HJK:n Mac Kandji eteni kohti päätyä ja syötti Sebastian Sorsalle boxiin, mutta puolustaja sai tuupattua häntä. 10 minuutin kohdalla MYPA:n Dawda Bah rakensi ja syötti boxiin Ville Salmikivelle, joka ei kuitenkaan saanut jatkettua. Kaksi minuuttia edellisestä ja HJK:lla oli hyvä hyökkäyskuvio. Robin Lod antoi loisteliaan vapauttavan syötön ja Nikolai Alho pääsi yksin läpi. Hän meni jo ohi maalivahti-Ville Iiskolan, mutta pallo ei pysynyt mukana. 17 minuutin jälkeen MYPA:n kulmapotkusta Tuomas Aho pääsi puskemaan vaarallisesti kohti maalia. Kolme minuuttia edellisestä ja Bah ohitti Sorsan ja syötti boxiin, mutta Pekka Sihvola veti yli maalin. Puolen tunnin kohdalla HJK sai kulmapotkun, jonka antoi Alho. Tapio Heikkilä jatkoi sen päällään Gandjille, joka viimeisteli maalin. Viisi minuuttia ennen puoliaikaa HJK:n Rasmus Schüller nousi taidolla ohittaen pari pelaajaa ja syötti boxiin, missä Veli Lammen oli helppo työ maalata.

Kuuluttaja oli vielä äänessä, kun heti toisen puoliajan alkuun Robin Lod eteni keskeltä. Hän syötti sivulle Schüllerille, joka jatkoi Alholle ja hän pääsi iskemään. 66 minuutin kohdalla Alho vapautti Gandjin, jonka kovan vedon Iiskola torjui. 79 minuutilla Schüller kieputti koko MYPA-puolustuksen ja kruunasi iltansa maaliilla.

No nyt alkavat ne pelillisetkin lukot avautua. Tämä oli todellinen HJK-show! "Man of the match" oli Rasmus Schüller, joka on selvästi taas heräämässä kukoistukseen tutun valmentajan opissa. Nyt se HJK:n potentiaali on tulossa esiin, eikä tästä maasta löydy sille enää pysäyttäjää. MYPA-luotsi Antti Muurinen pystyi, vain ihailla entisen joukkueensa peli-iloa, energiaa ja tehokkuutta. MYPA ei missään vaiheessa pystynyt haastamaan Klubia, vaikka sarjataulukko toista sanoikin. Miettikääpä minkälainen "sateentekijä" Mika Lehkosuo on. Hän on luotsannut täydellisessä kriisissä olleen joukkueen viiteen voittoon, eikä omissa ole soinut vielä kertaakaan. Huh, huh. Tämä oli parasta fudista mitä allekirjoittanut on tällä kaudella nähnyt ja varmasti myös yleisö jatkoi tyytyväisenä illanviettoon.

Lopuksi täytyy hieman kommentoida Mixu Paatelaisen maajoukkuevalintoja. Ihmettelen miksi hän ei kelpuuta Alexei Eremenko junioria mukaan. Mies on fyysisesti taas kunnossa ja hänen pelitaidot eivät ole kadonneet mihinkään. Hänenlaisia röyhkeitä, luovia ja ratkaisuvalmiita pelaajia me tarvitsemme kipeästi EM-karsintoihin.

Pressissä: HJK:n Rasmus Schüller.

Ei kommentteja: