Sivun näyttöjä yhteensä

tiistaina, huhtikuuta 22, 2014

Pääkaupunkiseudun paikallistaisto HJK-FC Honka 2-2

Ilta oli kesäisen lämmin ja paikanpäälle oli tullut yli 7000 katsojaa, joista osa oli kuitenkin houkuteltu paikalle ilmaislipuin. Pääkaupunkiseudun paikallistaisto oli taas luvassa, mutta kentälle se ei ikävä kyllä tänään heijastunut, niin kuin menneinä vuosina.

Vain viisi minuuttia oli ehditty pelata, kun HJK sai vapaapotkun boxin vierestä. Robin Lod antoi sen ja Mikael Forssell jatkoi päällään pallon maaliin. Puolen tunnin kohdalla Lod keskitti boxiin ja Miklu oli päineen jälleen välissä, mutta pallo meni yli maalin. Minuutti ennen puoliaikaa ja Honka sai noin 30 metristä vapaapotkun, mistä pallo jäi pomppimaan boxiin ja lopulta Roni Porokara kuittasi päällään tasoihin.

Toisella puoliajalla joukkueet alkoivat vasta kunnolla pelaamaan. 52 minuutin jälkeen Mehmet Hetemaj tykitti todellisen pommin noin 35 metristä HJK-maalin taka-alakulmaan. Kolme minuuttia edellisestä ja Veli Lampi nousi oikeaa laitaa ja keskitti boxiin, missä Nikolai Alho pääsi maalaamaan. 82 minuutin jälkeen Hongan Fulham-laina Alexander Brister (vaikutti pelimieheltä) pääsi purjehtimaan keskeltä vapaasti ja syötti boxiin Porokaralle, joka nosti maalille, mutta kentälle tullut Nnameaka Anyamele ei aivan päässyt tuikkaamaan maalia.

Ensimmäisellä puoliajalla Honka antoi pelin avaimet täysin HJK:lle. Antoi sille tilaa ja aikaa mielinmäärin. Mutta HJK:lta puuttui täysin luovuus ja ideat hyökkäyksistä. HJK:n peli näyttikin virkamiespalloilulta ensimmäistä kertaa moniin vuosiin. Liian usein HJK:n hyökkäykset rakentuivat seuraavasti: Rasmus Schüller tai joku muu nousi keskeltä ja jatkoi laitaan, mistä lähti siitten keskitys maalille. Viimeiset viisi kertaa Suomen mestaruuden voittaneella joukkueella luulisi olevan enemmän variaatioita.
On uskomatonta miten valmentajanvaihdos voi muuttaa koko joukkueen dynamiikan. Pallonhallintaan, pelinrakenteluun ja lyhytsyöttöpeliin viimeiset vuodet menestyksekkäästi rakentunut Honka on nyt täynnä palloa pelkääviä ja pitkiä palloja kärkeen viljelevä ryhmä. Tästä huolimatta Shefki Kuqi olisi saanut joukkueelleen voiton tänään mikäli hän olisi laittanut jo avaukseen Sauli Väisäsen tilalle toppariksi Lum Rexhepin.

Pressissä: Honka-luotsi Shefki Kuqi ja HJK-luotsi Sixten Boström.

Ei kommentteja: