Sivun näyttöjä yhteensä

torstaina, helmikuuta 20, 2014

Liigacup: HJK-FC Honka 3-3















Kaksi minuuttia oli pelattu, kun Hongan Jonas Levänen nousi oikeaa laitaa pitkin ja syötti boxiin Nnaemeka Anyamelelle, jonka vasemman jalan veto suuntautui ohi maalin. Minuutti edellisestä ja Kevin Mombilo laukoi tulisesti, eikä Saku Eriksson HJK-maalilla kyennyt liimaamaan palloa näppeihinsä. Reboundista Roni Porokara puski pallon maaliin. 20 minuutin kohdalla Mikael Forssell taisteli korkean pallon kanssa ja lopulta sai sen haltuunsa ja sijoitti pelivälineen maalin perukoille. 40 minuutin jälkeen Anyamele pääsi vetämään voimalla boxin rajalta, mutta seurauksena oli kulmapotku.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain viisi minuuttia, kun vakuuttavasti esiintynyt Hongan Marko Kolsi taklasi Nikolai Alhoa. Hän sai toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun. Kaksi minuuttia myöhemmin HJK:n Robin Lod syötti boxiin Forssellille, joka sijoitti tyylillä pallon taka-alakulmaan. Tämän jälkeen uskoi HJK:n ratkaisevan pelin miesylivoimalla selvästi, mutta toisin kävi. Tunti oli tahkottu, kun Hongan Mehmet Hetemaj antoi loisteliaan pitkän avaavan syötön oikeaan laitaan Anyamelelle, joka eteni vauhdilla ja keskitti maalille, missä Roni Porokara jatkoi päällään pallon maaliin. Neljä minuuttia edellisestä ja Anyamele nousi jälleen laitaa pitkin ja syötti boxiin Porokaralle, joka siirsi pallon vierelleen Mombilolle. Hän sijoitti varmasti pallon maaliin. Vielä viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Alho kaadettiin boxissa ja rangaistuspotkun iski sisään Forssell. Hän kruunasi energisen iltansa hattutemppuun.

Ottelu oli ajoittain kuuma ja tilanteisiin mentiin kovalla sykkeellä, niin kuin Hongan ja HJK:n peleissä kuuluukin olla. HJK:n esitys oli kaiken kaikkiaan aneeminen ja näyttöpaikan saanut nuoriso-osasto ei tällä kertaa vastannut huutoon. Hongan pelaajat, sitä vastoin pelasivat suurella sydämellä ja halusivat näyttää olevansa vielä kilpailukykyinen joukkue. Etenkin Nnaemeka Anyamele ja Kevin Mombilo osoittivat sellaista taituruutta, mitä on ilo katsoa. En kommentoi Hongan sekavaa tilannetta sen enempää kuin, että jälleen kerran saa olla pettynyt suomalaiseen seuratoimintaan jalkapallossa. Kiitos Mika Lehkosuo! Teit seurasta liigajoukkueen, joka taisteli kärkisijoista jokaisena menneenä vuotena. Ja millä intohimolla toimit valmennustyössä päivästä toiseen ja kehitit pelaajia eteenpäin omilla urillaan. Viimeisimpänä esimerkkinä Tim Väyrynen. Sinun valmentamaasi Honkaa oli nautinto katsoa!

P.S. Hyvää syntymäpäivää Kuningas Jari Litmanen!

Pressissä: HJK-luotsi Sixten Boströn ja Honka-luotsi Shefki Kuqi.
 

Ei kommentteja: