Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, huhtikuuta 22, 2013

FC Honka-HJK 0-2

Ottelun kulminaatiopiste tapahtui, kun vasta kuusi minuuttia oli pelattu. Honka sai hyvän hyökkäyksen ja Jaakko Hietikko, sekä Roni Porokara pääsivät tykittämään boxissa, mutta Ville Wallén venyi ilmiömäisiin torjuntoihin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä HJK rokotti, kun Mikael Forssel pääsi puskemaan pallon maaliin. 22 minuutin kohdalla Hongan Kastrati Kastriot oli vetopaikassa, mutta yritys jäi heikoksi. 81 minuutilla HJK:n Rasmus Shüllerin komea vapaapotkumaali ratkaisi ottelun ja HJK pääsi viemään kolme pistettä Helsinkiin.

HJK ei missään nimessä ansainnut tänään voittoa, mutta se iski kahdesta paikastaan maalit. HJK:n peli on kaukana valmiista ja se olikin monta kertaa hätää kärsimässä Hongan viedessä peliä. HJK:n tähtiä ollaan hehkutettu pitkin talvea ja kevättä, mutta ainakaan tänään puheille ei löytynyt mitään katetta. Teemu Tainio ei todellaakaan dominoinut keskikenttää ja Mikael Forsselin liikkumisesta puuttui terävyys. Framille nostankin Tapio Heikkilän, joka johti tyylillä Klubin alakertaa. Mika Lehkosuolle täytyy antaa kredittiä, miten nopeasti hän on saanut uudet miehet sisään ryhmään ja varsinkin Abdoulaye Meite pelasi täydellä itseluottamuksella, sekä taidolla.
Vielä, kun ryhmässä olisi kliininen viimeistelijä, niin Honka olisi mitaleilla.

Tämänkin vuoden liiga-avaus on mennyt harakoille, kun otteluja on jouduttu siirtämään. Tekonurmet taitavat olla ainoa vahtoehto näillä leveyspiireillä. Katsojamäärät ovatkin olleet katasrofi kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kalervo Kummola ja kumppanit ovat tehneet kiekosta sellaisen tuotteen, että kaikki muu jää sen jalkoihin tässä maassa. Pitäisikö jo herätä ja pyytää neuvoja kiekkoihmisiltä?
Yksi seikka, mikä nyt ainakin pitäisi olla kunnossa ovat oheispalvelut. Tänäänkin ihmettelin, kun pääkatsomon takana maksavat asiakkaat saivat jonottaa pitkissä jonoissa yhdelle makkaranmyyntipisteelle! Olen nyt seitsemän vuotta seurannut tiiviisti julkaisuni kautta tätä toimintaa ja alkaa tuntua, että fudis on tässä maassa liian monessa asiassa täysin harrastelijoiden puuhastelua.

P.S. Lopuksi haluan nostaa esiin Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien lehden 90-minuuttia. Analyyttisiä, asiantuntevia ja kriittisiäkin juttuja on ollut todella ilo lukea. Jatkakaa samaan malliin!

Pressissä HJK-luotsi Sixten Boström ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo.
 

Ei kommentteja: