Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, helmikuuta 08, 2013

Liigacup HJK-FC Honka 4-0












Oli ilo taas lähteä kohti uusittua Talin hallia, vaikka runsas lumentulo ei antanutkaan merkkejä jalkapallokesästä.
HJK oli tänään suvereeni FC Honkaa vastaan. Se kontrolloi peliä aivan miten halusi. Nopea pallonsiirtely, kova prässi ja tehokas viimeistely sai Hongan joukkueen näyttämään junioripelaajilta. Varsinkin HJK:n Erfan Zeneli oli pelipäällä ja piti pilkkanaan Hongan puolustustusta. Myös nuoret lupaukset Nikolai Alho ja Robin Lod jäivät mieleen. Sixten Boströmillä on kyllä sellainen nippu kasassa, että heikompia voi alkaa jo hirvittämään. Mika Lehkosuolla sen sijaan on täysi työ tehdä nuoresta joukkueestaan jälleen kilpailukykyinen.
*********************************************************************
Jälleen  kerran sai kärvistellä kotisohvalla, kun maajoukkueemme hävisi kahden luokattoman virheen takia Israelille 2-1. Ei saatu taaskaan montaa vastausta. Edelleen valtaosa pelaajistamme tulee maajoukkuepeleihin kuin pystymetsästä, kun peli-aikaa ei irtoa eurooppalaisissa sarjoissa. Tällöin Mixulla on mahdoton tehtävä viedä joukkue 2016 EM-kisoihin. Mixu voisi kyllä miettiä taktiikkaa uudestaan, miksi käyttää vähäistä yhteistä aikaa suurimmalle osalle pelaajista vieraaseen taktiikkaan. Liian monella pelaajalla poltti pallo jalassa ja siitä syntyi karmeita virhesyöttöjä. Kaksi ilonpilkahdustakin oli: Toni Kolehmainen ja Petteri Forsell. Varsinkin Forselin sisääntulo oli fantastinen. Hän pelasi ennakkoluulottomasti uskoen omiin kykyihinsä ja viimeisteli maailmanluokan maalin. Juuri tälläisiä pelaajia tarvitsemme lisää! Mutta miksi Forsell siirtyi viime kesänä Turkkiin IFK Mariehamnista (neuvoiko ahne agentti?), sieltä hänen pitää päästä nopeasti pois. Varsinkin, kun peliaikaakaan ei heru.

P.S. En voi käsittää miksi me Suomi-futis fanit jouduimme katsomaan Israel- pelin suorana, vain netistä? Kyllä ohjelmapaikka olisi löytynyt, jos se olisi kiinnostanut Yleä. Siinä, kun katseli pienestä ruudusta ottelua tajusi, missä arvossa suomalainen jalkapallo on maassamme. Ei tarvinut, kuin kääntää katse Ruotsin puolelle, niin tajusi, että olemme valovuoden päässä ruotsalaisesta futiskulttuurista. Siellä fanit saivat nauttia kotipelistä ja vieraana oli Argentiina ilmiömäisen Lionel Messin johdolla.

Pressissä HJK-luotsi Sixten Boström ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo.
 

Ei kommentteja: