Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, huhtikuuta 23, 2012

HJK-FF Jaro 4-1












HJK lähti hakemaan täyttä pistepottia karvaan TPS-tappion jälkeen. Jaro kuitenkin iski ensimmäisen maalin, kun seitsemännellä minuutilla Jussi Aallon keskityksen iski sisään Ilya Vaganov. Isännät eivät tästä hermostuneet, vaan ottivat pelin komeentoonsa. 15 minuuttia oli pelattu, kun  Mikko Sumusalon antamasta kulmapotkusta huonosti pidetty Matias Lindström onnistui maalinteossa. Neljä minuuttia kului edellisestä, kun Demba Savage antoi maukkaan pystypallon Joel Pohjanpalolle juoksuun. Jaron maalilla Artur Kotenko teki karmaisevan virhearvioinnin lähtemällä vastaan, jolloin Pohjanpalo harhautti Arturin ja syötti Akseli Pelvakselle, jolla oli helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin. 28 minuutin kohdalla Savage laittoi boxissa koko Jaro-puolustuksen näyttämään divari-futareilta ja pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa HJK:lle. Toinen puoliaika olikin, sitten vain kosmetiikkaa HJK:n määrätessä tahdin. 49 minuutin jälkeen boxissa oli hässäkkää Pohjanpalon veivatessa pallon kanssa. Hän pääsi laukomaan ja paluupallon iski sisään Sumusalo.

Resurssien ero tuli tänään esiin karmealla tavalla. Alexei Eremenko seniorin lyhytsyöttöpeliin perustuva filosofia on kannatettavaa, mutta ikävä kyllä Jarolla ei ole siihen tarpeeksi hyviä pelaajia. Minkälaista tulosta Alexei tekisikään, kun hän saisi tulevaisuudessa mahdollisuuden esimerkiksi HJK:ssa? HJK:ssa alkaa olla heräämisen merkkejä, mutta kansainväliselle tasolle se ei vielä riitä, joten työsarkaa riittää ja keskikenttä tarvitsee Jari Litmasta ja Mika Väyrystä.

P.S. On ollut surullista huomata, ettei innostusta alkaneeseen kauteen ole ollut juuri missään. Esimerkiksi lupaavia nuoria pelaajia vilisee kentillä, mutta yleisö jää kotiin. Onko ylimitoitettu kotikisojen kiekkohehkutus vienyt kaiken huomion? Tosiasia on, että näillä katsojamäärillä suurin osa seuroista ei tule pärjäämään.

Pressissä HJK:n nuori lupaus Joel Pohjanpalo, Alexei Eremenko Sr ja Antti Muurinen.

Ei kommentteja: