Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Veikkausliiganavauskierros FC Honka-MYPA 3-1
Nyt on palattu jalkapalloa hengittävästä Italiasta takaisin Suomeen. Italiassa tunsi jalkapallon läsnäolon joka päivä, mutta silti paluu "pienempiin ympyröihin" tuntui mahtavalta, koska alkamassa oli uusi Veikkausliigakausi. Ilmassa on taas kerran suuria odotuksia ja uutta väreilyä, kun nimekkäät paluumuuttajat tekevät sarjasta aivan uudellla tavalla (toivottavasti myös houkuttaa uusia katsojia) mielenkiintoisen.

Lomani aikana tapahtui merkittävä päätös, kun Palloliitto jyräsi aikaansaamattoman Veikkausliigan yli ja uudisti vihdoin sarjajärjestelmän. Kaudella 2012 Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta kolminkertaisen sarjan ja Ykkösessä pelaa jatkossa kymmenen joukkuetta kolminkertaisen sarjan. Palloliitto päätti myös, että Veikkausliigajoukkueiden tulee täyttää UEFA-seuralisenssi vuonna 2016 alkaen ja lämmitettävät kentät tulee olla joka paikkakunnalla jo 2012. "Ai ai" näitä radikaaleja päätösiä on odotettu! Itse olisin supistanut Veikkausliigajoukkueiden määrän kymmeneen, mutta tämäkin on oikea suunta. Varsinkin Ykkösen kuntoon laittaminen lämmittää sydäntä, kun siitäkin olen jo kolme vuotta kirjoittanut. Palloliitto teki päätökset ja entistä enemmän näyttääkin siltä, että Veikkausliiga tulee olemaan vain "kartanlukija", kun Suomi-futista kehitetään oikeaan suuntaan. ***************************************************
Peli käynnistyi totuttelulla luonnonnurmeen ja palloa pelattiin korkealla ilmassa. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja pitivät miehensä. Pelin vanhetessa alkoi kotijoukkue FC Honka saada paremmin pelirytmistä kiinni. 11 minuuttia oli pelattu, kun Hongan Aleksandr Kokko oli jo avopaikassa boxissa, mutta hän veti pallon yli maalin. 18 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Jami Puustinen karvasi ahnaasti pallon itselleen ja nousi vasemmalta boxiin, mutta MYPA-puolustus vielä peitti hienosti. Kaksi minuuttia edellisestä ja Hongan Kokko vapautti läpisyötöllä Puustisen karkuun, mutta hän aikaili vedossa. 23 minuuttia näytti pelikello, kun MYPA:n Pele Koljonen nousi vaarallisesti ja laukoi kohti maalia, mutta Tuomas Peltonen torjui. Puolen tunnin kohdalla Hongan Demba Savage nousi loisteliaasti oikealta laidalta ja syötti Kokolle boxiin, mutta hän mokasi vedossa. Ennen taukovihellystä oli MYPA:n Pele Koljonen vielä avopaikassa keskellä boxia, mutta Peltonen Honka-maalilla torjui.

Toinen puoli-aika oli juuri alkanut, kun Hongan Juuso Simpanen oli laukaisupaikassa lähellä boxia, mutta veto viuhui ohi. 48 minuutilla Hongan hyvä paine vihdoin palkittiin, kun vasen pakki Sampo Koskinen nousi röyhkeästi vasemmalta ja syötti Jussi Vasaralle boxiin. Vasara toimitti pallon Jami Puustiselle, joka teki maalin.
52 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Demba Savage nousi oikealta ja keskitti maalille, mutta Puustinen puski pallon väärään suuntaan. Kolme minuuttia edellisestä ja Puustinen nousi rangaistusalueelle ja laukoi tulisesti, mutta Antti Kuismala torjui. Paluupalloon ehti kuitenkin Vasara, joka tälläsi pelivälineen maaliin.
Tämän jälkeen Hongan hyökkäykset vyöryivät valtoimenaan. 78 minuuttia näytti pelikello, kun Honka antoi vapaapotkun boxin rajalta ja ylös noussut puolustaja Roope Heilala iski maalin. 88 minuutilla sai MYPA lohdutusta, kun Sampsa Timoska nousi komeasti oikealta ja syötti boxiin Maxim Votinoville, joka puski pallon ohi loistavasti pelanneen Tuomas Peltosen.

Näin FC Honka otti tärkeät kolme pistettä kotiin aina hankalassa kauden avauksessa. Honka oli valmiimipi, energisempi ja janosi voittoa. Tuntuukin, että valmentaja Mika Lehkosuo on onnistunut tänä talvena laatimaan paljon paremman harjoitusohjelman. Hongalla on vielä siinäkin etua, että joukkue on pysynyt viime kaudesta lähes samana ja omia lupaavia junioreita tuntuu löytyvän joka vuosi, joita voi nostaa tälle tasolle. MYPA sen sijaan antoi itsestään valjun kuvan, eikä mikään näyttänyt olleen muuttunut 19.2 pelatusta Liigacupin ottelusta HJK:ta vastaan. Hongan leiristä esiin nostan Tuomas Peltosen, Sampo Koskisen, Jami Puustisen, Jussi Vasaran ja Demba Savagen. MYPA:sta maininnan ansaitsee Pele Koljonen, joka sentään yritti ratkaisuja.
Ottelu oli kauden ensimmäiseksi peliksi yllättävän viihdyttävä ja tarjosi komeita maaleja. Hongan hyökkäyksiä varsinkin toisella puoliajalla oli nautinto katsella!

P.S Olen nyt maksanut URHO TV:stä kohta puoli vuotta ja tänä aikana olen nähnyt vain ruudun täydeltä mustaa. Olin hankkinut URHO TV:n, koska Veikkausliiga solmi sen kanssa "mittavan" TV-sopimuksen, jota Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden on hehkuttanut eri medioissa kohta puoli vuotta. Ensiksi tuli tieto, että kanava ei näytä sunnuntain pelejä, kuin netissä. Viime perjantaina odotin, että näen kanavalta Jari Litmasen ja Alexei Eremenko juniorin kohtaamisen. En nähnyt kauden ensimmäistä ottelua FC Lahti-FF Jaro, koska URHO TV ilmoitti juuri ennen H-hetkeä, ettei se toimilupaongelmien takia voi näyttää, kuin tietyn tuntimäärän viikossa. Mitä pelleilyä! Koko URHO TV näyttää olevan pelkkä vitsi! Miten tämä voi olla edes mahdollista? Onko Veikkausliigan johto täynnä amatöörejä, kun TV-sopimus tehtiin näin epäluotettavan toimijan kanssa?





Ei kommentteja: