Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Suomi ei käyttänyt tilaisuuttaan (Suomi-Ranska 0-1)













Ranska otti pelin hallinnan alussa itselleen, mutta ei saanut luotua mitään vaarallista. 12 minuutin jälkeen Franck Ribery pääsi boxin rajalta laukomaan, mutta yritys jäi heppoiseksi. Tämän jälkeen Suomi sai otetta itselleen ja vain minuutti edellisestä, kun Kasper Hämäläinen oli läpiajossa. Hänet kaadettiin, mutta erotuomari Craig Alexander Thomson ei nähnyt tilanteessa rikettä. Seuraavaksi kävi, kuten monesti aikaisemmin Suomen luodessa painetta vastustaja rokottaa. 19 minuutin kohdalla Diaby Vassiriki sai pystypallon boxiin ja Joona Toivio oli tilanteessa myöhässä, joten Diaby pääsi sijoittamaan pallon maaliin. 27 minuutin jälkeen Perparim Hetemaj väläytteli hyökkäyskolmanneksella ja petasi Hämäläiselle vetopaikan, mutta Kasperin ratkaisu oli voimaton.

Toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, kun pallo tuli kulmapotkusta Mamadou Sakholle. Hän puski terävästi, mutta Lukas Hradecky Suomen maalilla torjui komeasti. Seitsemän minuuttia edellisestä ja Patrice Evra vei koko Suomen puolustuksen kioskille, mutta viimeistely ontui. 63 minuutin kohdalla Suomi sai sen todellisen paikkansa, kun Hetemaj löysi oikealta laidalta nousevan Kari Arkivuon. Hän eteni boxiin ja löysi syötöllään Teemu Pukin, joka tuhri paikan vetämällä pallon suoraan Hugo Llorisin syliin. 69 minuutin kohdalla kentälle tullut Alexei Eremenko syötti boxiin Hämäläiselle, jonka kudin Lloris torjui. 83 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkeen Alexei keskitti maalille ja pallo jäi pyörimään maalin eteen, mutta Ranskan puolustus lopulta siivosi tilanteen.

Täytyy tunnustaa, että odotin aivan toisenlaista ottelua, jossa Ranska määrää pelinkulun ja Suomi joutuu odottamaan vastahyökkäyksiä. Ranska oli luokaton tänään ja tuntuikin, ettei pelaajia edes kiinnostanut pelata maalleen. Ranskan jalkapallo on sellaisessa taantumassa, että voi kestää todella pitkään, että maajoukkue palaa maailman huipulle. Suomi ei todellakaan joutunut vain puolustamaan, vaan se hallitsi ajoittain peliä ja sai määrätä pelitemmon. Ikävä kyllä Suomi ei käyttänyt tänä iltana sille tarjottua mahdollisuutta, koska harvoin mikään jalkapallon "suurmaa" on nähdyn kaltainen. Ihmetystä herätti toppari Markus Halstin peluuttaminen laitapakkina ja ensimmäisellä puoliajalla Roman Eremenkon oikealla laidalla. Varsinkin Roman oli koko pelin hukassa. Ei nähty totuttua pelin rytmittämistä, eikä avaavia syöttöjä ja myös kulmapotkut olivat huonoja. Myöskin ratkaisevia syöttöjä nähtiin liian vähän ja liian usein pelaaja jäi hidastelemaan, kun olisi pitänyt jo syöttää eteenpäin. Huolestuttavaa oli myös huomata, että Ruotsissa pelaavat: Joona Toivio ja Kasper Hämäläinen eivät ole kehittyneet seuraavalle tasolle. Raaka totuus on, että Allsvenskanin taso ei riitä tähän. Myöskin Tim Sparv on jäänyt junnaamaan paikalleen. Framille nousi puolustuksen päällikkö Niklas Moisander, sekä selvästi eteenpäin urallaan mennyt Perparim Hetemaj.
Positiivinen fiilis jäi ehdottomasti tästä illasta ja kotiottelusta Georgiaa vastaan irtoaa todennäköisesti jo kolme pistettä. Mutta, niin kuin viime jutussa kirjoitin pelaajia tarvitaan ehdottomasti enemmän koviin sarjoihin.

Pressissä Markus Halsti, Joona Toivio ja Teemu Pukki.
 

Ei kommentteja: