Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, syyskuuta 29, 2012

FC Honka saa tänään juhlia (FC Honka-Kups 1-0)













Kups aloitti pirteästi ja se hyvällä prässillä tukahdutti Hongan pelinrakentelun. 17 minuutin jälkeen Antti Mäkijärvi laukoi tulisesti vapaapotkun 25 metristä ja Joonas Pöntinen Kups-maalilla joutui venymään. Kuusi minuuttia edellisestä ja pallo jäi pomppimaan Kups:in boxiin. Lopulta Mäkijärvi tykitti sen maalin perukoille. 40 minuutin kohdalla nousi erotuomari Mattias Gestranius liian isoon rooliin. Hän ajoi suunsoiton vuoksi Etchu Taben toisella keltaisella kortilla ulos viheriöltä.

Kaksi minuuttia oli ehtinyt kulua toista puoliaikaa, kun Mäkijärvi jälleen 25 metristä vapaapotkusta pääsi tykittämään ja Pöntinen sai töitä. 55 minuutin kohdalla Honka sai aikaan terävän hyökkäyksen ja lopulta Tim Väyrysen kääntölaukaus boxissa osui tolppaan. Seuraavaksi Kups loi painetta vajaamiehityksestä huoimatta. 71 minuutin jälkeen Hongan Duarte Tammilehto oli etenemässä vielä kaukana boxista ja Sander Puri pysäytti miehen vetämällä paidasta. Gestranius ajoi miehen suoralla punaisella ulos (kohtuutonta). Honka ei ihme kyllä saanut hyödynnettyä selvää ylivoimaa ja se joutuikin välillä, jopa ahtaalle Kups:in vyöryttäessä peliä Hongan päätyyn. Huonoa oli myös Hongan viimeistely tekopaikoista.

Näin Honka pääsi juhlimaan seurahistoriansa merkittävintä saavutusta. Sympatiat ovat kyllä Kups-leirin puolella, koska kaksi punaista korttia oli tänään ehdottomasti liikaa. Osittain varmasti tästäkin syystä pelin taso ei noussut korkealle tasolle, mutta toisaalta, eipä katsojiakaan ollut kuin n. 2000. Vuosi vuodelta näyttää Suomen Cupin arvostus heikkenevän. On se sääli! Edelleen toistan, ettei asiaa paranna se, että pelit pelataan huimalla kiireellä keväällä. Kyllä puolivälierät/välierät pitäisi pelata vasta syksyllä. Honka, siis juhlii tänään, mutta seuran tulevaisuus näyttää tällä hetkellä synkeältä. Mika Lehkosuon valmennustyölle seurassa tämä oli upea kruunu.
*********************************************************************
Palloliiton puheenjohtajavaalit lähestyvät. Nyt tehtävään täytyy saada jälleen täysiverinen jalkapallomies ja todellinen johtaja. Visionäärit Kimmo J. Lipponen (toimitusjohtaja) ja Petri Jakonen (huippujalkapallojohtaja) ovat tehneet rakentavaa työtä, mutta hekin tarvitsevat ylempää tulevaa koordinointia. Nyt pitää lopettaa haihattelu Top-10 Euroopan tasolla vuonna 2020 visiosta ja alkaa uudistamaan Suomi-futista realistisesti pala palalta ihan ruohonjuuritasolta lähtien. Joulukuusessa täytyy olla vahva tukijalka, ennenkuin oksia voi alkaa koristella.
Minä kannatan tehtävään Pertti Alajaa, jolla on vankka kokemus suomalaisesta jalkapallosta ja iso arvostus kansainvälisillä kentillä. Esimerkiksi Pohjoismaista liigaa puuhattaessa Alaja varmasti saisi suomalaiset seurat neuvottelupöytään. Mielenkiintoinen loppysyksy on Suomi-futiksessa tulossa!

Pressissä FC Hongan ratkaisija Antti Mäkijärvi.
 

Ei kommentteja: