Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

FC Honka-Aalborg BK Intertoton toisella kierroksella

Espoon ylpeys FC Honka lähti hyvässä vireessä haastamaan Tanskan liigan viime kauden kolmosta Aalborgia. Viime keskiviikon TPS- ottelu osoitti pelin kulkevan ja itseluottamuksen olevan oikealla tasolla. Keltamustapaitojen edellinen tappio on niinkin kaukaa, kuin toukokuun neljänneltä päivältä, jolloin sarjajohtaja Tampere United vei pisteet Tapiolasta. Tämän jälkeen Honka on pelannut 10 virallista peliä tappioitta ja voittanut niistä viisi. Valmentaja Mika Lehkosuo on saanut ryhmänsä "lentoon" juuri oikealla hetkellä. Lehkosuo kertookin, että avainpelaajat ovat hyvässä iskussa ja moni on uraansakin nähden hyvässä kunnossa. Aalborgin valmentajalle Erik Hamrenille Hongan hyvä pelivire ei tullut yllätyksenä, koska hän oli TPS-pelissä tarkkailemassa. Pohjola Stadionin runsaslukuinen yleisö oli valmiina todistamaan onko Veikkausliigan ja Tanskan liigan välissä enää suurempaa tasoeroa?
************************************************
Aalborgin kokoonpano rakentui lupaaviin tanskalaispelaajiin ja se olikin juuri myynyt Tanskan maajoukkueeseenkin nousseen Rasmus Wurtzin FC Kööpenhaminaan. Sen sijaan parhaillaan käynnissä olevassa Copa Americassa USA:n kapteeninakin toiminut Danny Califf palasi joukkueen kokoonpanoon tähän otteluun. Myöskin numerolla kymmenen pelaava Rade Prica oli ennakkoarvioissa kovan luokan pelaaja. Hongalta kokoonpanosta puuttuivat ainoastaan Ilpo Verno ja Toni Maanoja. Mika Lehkosuo ei ollut lähtenyt vaihtamaan voittavaa ryhmää ja se olikin täysin sama, kuin voittoisassa TPS-ottelussa. Nicholas Otaru jatkoi oikealla laidalla ja Tero Koskela keskellä hyökkääjien alapuolella.

Tuskin olimme isän kanssa ehtineet edes istahtaa, kun vierailija jo iski. Aalborgin Matias Lindström pamautti pallon tolpan kautta Hongan maaliin vain 33 sekunnin jälkeen ja muistot Suomi-Serbia ottelun vastaavanlaisesta alusta hiipivät mieleen. Maali osoitti, että tällä tasolla hereillä on oltava alkupotkusta lähtien. Hongan selkäranka ei kuitenkaan taittunut, kuten yleensä suomalaisille käy vastaavissa "shokkialuissa", vaan se pisti pelin tasoihin jo 8. minuutilla. Täysin omaa luokkaansa Suomen kentillä oleva Tero Koskela murtautui väkisin AaB:n 16 alueelle ja hänet kaadettiin. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka toimitti sisään varmasti pirteällä pelipäällä ollut Roni Porokara. Tasoitusmaalin jälkeen Honka viihdytti yleisöä painamalla peliä vastustajan päätyyn, mutta seuraavaksi jalkapallo näytti raadollisen puolensa. Kesken Hongan painostuksen AaB iski vastahyökkäyksestä. Viime kauden Tanskan liigan maalikuningas Rade Prica käytti Hongan puolustusta "pujottelukeppeinä" ja vei vieraat uudestaan johtoon. Honka ei tästäkään lannistunut ja tuli tasoihin puolen tunnin kohdalla. Porokara syötti 16:n alueella loistavasti taaksepäin Peke Huuhtaselle, jonka vedon AaB:n maalivahti Kenneth Stenild vaivoin torjui. Jami Puustinen osoitti maalivainunsa olevan kohdallaan ja täräytti paluupallon verkon perukoille. Ensimmäinen puoliaika näytti miksi näitä pelejä kannattaa käydä katsomassa. Peli oli vauhdikasta ja varsinkin Hongan syöttöpeli toimi ja hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Vierailija Aalborg ei myöskään ollut tullut peruuttelemaan, joten peli oli parasta mitä ainakaan minä olen pitkään aikaan nähnyt!
Honka joutui ottamaan toppari Hannu Patrosen puujalan takia tauolla vaihtoon ja Rami Hakanpää siirrettiin tuuraamaan häntä, kun taas Joel Perovuo tuli vaihdosta Ramin paikalle.
Toisella puoliajalla pelin tempo hieman laski ja Hongalla oli paremmat paikat lisäosumiin, mutta Puustinen, Koskela ja Huuhtanen epäonnistuivat yrityksissään. Aivan lopussa molemmille joukkueille tarjottiin vielä "ratkaisun avaimia". Rade Prica puski 91. minuutilla kulmapotkun jälkeen ohi maalin ja puoli minuuttia myöhemmin Peke Huuhtanen tempaisi rankkarialueen rajalta yli maalin. Lisämaaleja ei enää nähty, joten otteluparin ratkaisu tapahtuu ensi lauantaina Aalborgissa Tanskassa.

Honka lähtee kyseiseen peliin altavastaajana, mutta varmasti täynnä itseluottamusta. Mikäli palloa pelataan näin rohkeasti ja syötöt löytävät omille on jatkopaikka hallussa. Vierailija AaB sai kuitenkin etulyöntiaseman kahdella vierasmaalillaan. Ottelu oli hyvä tasonmittari ja emme nähdyn perusteella ole kovin kaukana pohjoismaisesta tasosta! Täytyy kuitenkin muistaa, että Tanskan liiga ei ole parhaillaan käynnissä, joten parempi pelituntuma hyödytti Honkaa. Se on täysin selvää, että kärkiseurojemme pitäisi päästä mukaan pohjoismaissa pelattavaan Royal-liigaan! Vain kansainvälisillä peleillä pelaajamme kehittyvät ja tällöin hyppy ulkomaille ei ole enää niin iso. Nyt tarvitaan, joku "mesenaatti" puhumaan Suomen puolesta, että meidät otetaan mukaan esimerkiksi Royal-liigaan. Olisiko kenties Hongan toimitusjohtajalla Jouko Harjunpäällä aikaa tähän?
*************************************************
Eilen kuului kummia Anjalankoskelta, kun MyPa meni voittamaan Tamu:n peräti 4-1! Tulosta ei voi selittää mikään muu, kuin Tamu:n täydellinen asenneongelma! Nyt herätys Tamu:n pelaajat, koska nyt ei ole ennen tärkeää Mestareiden liiga karsintaa varaa alkaa "leijumaan".
Kiitokset kuitenkin MyPalle, että käytti tilaisuutensa eikä päästänyt Tamu:a tavoittamattomiin. Näin ollen varsinkin Hakalla ja Hongalla on tilaisuus vähemmän otteluita pelanneina kuroa Tamu:n kantaan. Kierroksen toinen yllätys koettiin Kotkassa, kun FC KooTeePee meni voittamaan TPS:n 4-2 ja valmentaja Mika-Matti Paatelainen tunnustikin puolustuksen olevan liian hidas. Uskoisin, että TPS hankkii pikaisesti kovan luokan topparin.

Illalla katseet kääntyvät Urheilukanavan TV-peliin FC Haka-HJK. Ottelusta tulee varmasti viihdyttävä ja toivotaan sen olevan hyvää mainosta koko Veikkausliigalle. Illalla nähdään myös "kohuttu" paluu, kun Hermanni Vuorinen pelaa ensimmäisen pelinsä HJK:n paidassa. TV:stä on mukava katsoa jalkapalloa, mutta edelleen kehotan lähtemään mieluummin paikanpäälle. Ne jotka olivat eilen Pohjola Stadionilla Myyrmäessä muistavat eilisen vielä pitkään, koska se tarjosi jotain "elämää suurempaa"!