Sivun näyttöjä yhteensä

torstaina, toukokuuta 08, 2014

HJK-IFK Mariehamn 1-0

Jo avauskokoonpanoa tutkiessa huomasi, että uusi isäntä on talossa. Veli Lampi ja Markus Heikkinen olivat penkillä ja ei mikään ihme, kun katsoo heidän alkukauden esityksiä. Ei edes Veikkausliigassa pärjää pelkästään vanhoilla meriiteillä.

Kolme minuuttia oli kulunut, kun Mariehamnin Amos Ekhalie eteni boxiin ja syötti Petteri Forsellille, joka laukoi pallon voimalla ylärimaan. Seitsemän minuuttia edellisestä ja Rasmus Schüller syötti Oussou Konanille, joka kääntyi ja pääsi laukomaan, mutta löysän vedon Simon Nurme IFK-maalilla torjui helposti. Kolme minuuttia äskeisestä ja Robin Lod laukoi tulisesti. Mutta Nurme pelasti tilanteen kädellään kulmapotkuksi. 17 minuutin jälkeen Ekhalie pääsi myös laukomaan voimalla ja HJK-maalilla Michael Tornes torjui pallon eteensä. 33 minuutin kohdalla Demba Savage nousi vasemmalta boxiin ja syötti Konanin avopaikkaan, mutta Nurme venyi torjuntaan.
Kaksi minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, kun Savage ja Lod pelasivat seinäsyötöllä Lodin avopaikkaan, mutta hän veti ohi maalin. HJK jatkoi paineen luomista. 78 minuutin kohdalla Duarte Tammilehto vapautti Forsellin boxiin, mutta Tornes hoiti tilanteen. Tuomarin antamalla harvinaisen pitkällä seitsemän minuutin lisäajan viime hetkillä Savage "räjäytti lopulta pankin" Gideon Baahn syötöstä laukomalla pallon Nurmeen käsien kautta maaliin.

Selvästi huomasi, että Mika Lehkosuo on saanut HJK:n henkisen lukon avattua. Mutta pelillisesti joukkue on, niin tiukassa lukossa, että sen avaaminen kestää vielä jonkin aikaa. IFK Mariehamn, sitä vastoin operoi pienellä ringillä ja muutaman avainpelaajan loukkaantuminen näkyi joukkueen pelissä, mutta kyllä joukkue olisi pisteen tämän päivän esityksellään ansainnut, vaikka HJK veikin laukaukset kohti maalia 9-3. Ironista tässä kaikessa on se, että loppupeleissä HJK vei haastaja-Hongalta parhaat pelaajat ja sarjan parhaan valmentajan. Tarina olisi voinut päättyä toisinkin mikäli Hongassa ei olisi pelattu palloa omaan maaliin.

Pressissä: IFK Mariehamn-luotsi Pekka Lyyski ja HJK-luotsi Mika Lehkosuo.