Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, toukokuuta 12, 2014

FC Honka-FC Lahti 1-0

Ottelu oli ehtinyt vanheta, vain kuusi minuuttia, kun Hongan Nnaemeka Anyamele nousi oikealta ja keskitti boxiin, mutta jatkajaa ei löytynyt. 15 minuutin jälkeen Hongan Dani Hatakka keskitti boxiin löytäen jälleen Roni Porokaran, joka sai jalkansa väliin, mutta Lahden maalilla Henrik Moisander nappasi pallon. Seitsemän minuuttia äskeisestä ja Lahden nuori lupaus legendaarisella kymppipaidalla pelaava Matti Klinga laukoi vaarallisesti noin 30 metristä, mutta Daniel Kollar Honka-maalilla venyi torjuntaan. Minuutti edellisestä ja Porokara oli boxissa ja harhautti topparin, mutta veto oli löysä. 36 minuutilla Lahden Loorents Hertsi sujahti ovelasti boxiin ja pääsi laukomaan voimalla, mutta Kollar pelasti tilanteen. Kolme minuuttia edellisestä ja Anyamele pääsi nousemaan keskeltä ja laukoi hyvän kudin boxin rajalta kohti yläkulmaa, mutta pallo viuhui ohi maalin.

Toisella puoliajalla 71 minuutin kohdalla Lahden Mikko Hauhia pääsi keskeltä laukomaan, mutta Kollar torjui tilanteen. 77 minuutin kohdalla Honka sai rangaistuspotkun, jota meni laukomaan Antti Mäkijärvi, mutta Moisander aavisti hienosti alakulmaan suuntautuneen vedon. 82 minuutin jälkeen Porokara vapautti loisteliaasti Josh Pritchardin, joka nosti pallon varmasti yli Moisanderin.
***********************************************************************************************************
Täytyy sanoa, että odotin kyllä Lahdelta pelillisesti paljon enemmän. Ottelu oli kahden tasaväkisen joukkueen vääntö, missä asenne ja tahto lopulta ratkaisi. "Man of the match" oli  Hongan Mehmet Hetemaj, joka oli edellä mainitun ruumillistuma. Hetemajsta on tullut Hongan tärkein pelaaja, joka taistelee joukkueensa puolesta laajalla rintamalla.

Kyllä lopuksi täytyy hieman ihmetellä eräiden valintoja. Shefki Kuqi oli valmennusopissa Englannissa ja HJK:n Teemu Tainio Tottenhamin ex-topparin Ledley Kingin testimonial-ottelussa. Suomalaisen jalkapallon arvostus lähtee pelaajista ja valmentajista, joten luulisi oman joukkueen Veikkausliiga-ottelun menevän aina kaiken muun edelle. Kierroksen yleisömääriä katsoessa arvostus taitaa olla muutenkin kateissa.
Surullista on ollut seurata entisen jalkapallokaupungin Lahden nykytilaa. Hiihtostadionin kenttä on ollut, kuin perunapelto ja nyt koko stadion menee käyttökieltoon kolmeksi kuukaudeksi, joten FC Lahden pitää löytää itselleen pikaisesti korvaava kenttä. Missä on Respect?

Pressissä: FC Lahden maalivahti Henrik Moisander, Honka-maalivahti Daniel Kollar, FC Lahti-luotsi Toni Korkeakunnas ja Hongan kakkosluotsi Boris Wistaba.

Ei kommentteja: