Sivun näyttöjä yhteensä

tiistaina, syyskuuta 06, 2011

Suomi taisteli urheasti maailman kärkimaata vastaan (Suomi-Hollanti 0-2)












Ottelu lähti odotetusti Hollannin hallinnalla liikkeelle ja jo ensimmäisellä minuutilla oli paha tilanne Suomen maalilla. Viiden minuutin jälkeen Robin van Persie sai ovelan syötön boxiin, mutta hän ei saanut kunnon otetta pallosta. 22 minuuttia oli pelattu, kun Wesley Sneijder antoi läpisyötön ja Klaas Jan Huntelaar pääsi karkuun, mutta Lukas Hradecky hoiti tilanteen Suomen maalilla. 28 minuutin kohdalla Hollanti lisäsi tempoa hetkellisesti ja se tuotti heti tulosta. Kevin Strootman  lähti taustanousuun, joka sekoitti Suomen puolustuksen. Kevin sai pallon boxiin ja maalasi. Taukoa ennen Suomi sai ajoittain luotua painetta.

Toisen puoliajan alkuun Suomi tuli päättäväisesti ja vahvasti. 47 minuutin kohdalla oli kuitenkin van Persie boxissa ja hänen kovan vetonsa Lukas torjui. Vähän ajan päästä oli van Persie jälleen vapaana boxissa, mutta Lukas hoiti jälleen tilanteen. 49 minuuttia näytti pelikello, kun Roman Eremenko vapautti loisteliaalla syötöllä Kasper Hämäläisen, joka syötti oikealta laidalta boxiin. 57 minuutin kohdalla Perparim Hetemajn upea läpisyöttö lähetti Hämäläisen yksin läpi, joka nosti pallon yli Maarten Stekelenburgin. Pallo oli jo matkalla maaliin, mutta viime hetkellä Hollannin puolustus ehti väliin. Kaksi minuuttia edellisestä ja Hetemajsta tuli illan konna, kun hän otti toisen keltaisen kortin filmaamisesta ja lensi ulos. 65 minuutin  jälkeen Huntelaar oli avopaikassa boxissa, mutta Lukas jälleen kerran venyi torjuntaan. 74 minuuttia oli pelattu, kun Eljero Elia pääsi boxissa tulisesti laukomaan, mutta Lukas torjui. Yliajalla vaihtomiehet Elia ja Luuk de Jong pelasivat hyvin yhteen ja de Jong maalasi loppulukemat taululle.

Tätä iltaa ei pidä kenenkään hävetä, koska Suomi taisteli FIFA:n rankingin ykköstä vastaan todella vahvasti. Suomi vetäytyi omalle kenttäpuoliskolleen odottaen tilaisuutta vastahyökkäykseen ja antoi Hollannin pitää palloa. Nuori joukkue pelasi viisaasti, nöyrästi ja kurinalaisesti. Mikäli Hetemaj ei olisi hölmöillyt itselleen punaista korttia olisi tulos voinut olla aivan toinen, koska Suomi tuli erittäin hyvällä sykkeellä toiselle puoliajalle. Suomelta esiin nousi maalivahti Lukas Hradecky, joka pelasi tähänastisen maajoukkueuransa ehdottomasti parhaan ottelun. Myös topparipari Niklas Moisander/Joona Toivio ansaitsee kehut. Roman Eremenko oli taas päällikkö ja Kasper Hämäläinen sen, kuin porskuttaa urallaan eteenpäin. Miinuspuolelle meni jälleen Hetemaj ja etenkin Petri Pasanen. Uskomatonta, miten unessa kokenut Pasanen oli läpi ottelun, kunnes tuli vaihtoon.
Paljon positiivista jäi taas käteen tästäkin ottelusta. Huomioitavaa oli, miten matkansa alussa oleva maajoukkueemme pystyi todella haastamaan Maailman kärkijoukkueen!

Pressissä Mikael Forssel, Niklas Moisander ja Mixu Paatelainen. 

Ei kommentteja: