Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, syyskuuta 02, 2011

Suomi otti komean voiton Moldovasta (Suomi-Moldova 4-1)












Ottelun alku oli Suomelta hermostunutta ja harhasyöttöjä nähtiin paljon. Moldovan Gheorgi Ovseannicov oli jo maalipaikassa heti pelin alussa. Suomi iski kuitenkin kulmapotkusta, kun kymmenen minuuttia oli kulunut. Roma Eremenko antoi kulman ja Mikael Forssel jatkoi päällään Kasper Hämäläiselle, joka puski pallon maaliin. Neljä minuuttia edellisestä ja Alexander Ring murtautui boxiin. Hän syötti taakse Forsselille, joka tykitti tolppaan. 17 minuutin jälkeen Suomella oli mainio hyökkäys, kun Eremenko syötti Ringille boxiin ja hän löysi Hämäläisen, joka "zippasi" Forsselin irti. Kolme minuuttia ennen taukovihellystä Daniel Sjölund vapautti Hämäläisen, joka niittasi johdon kahteen maaliin.

Toisen puoliajan alkuun Moldova sai luotua painetta, mutta 50 minuutin kohdalla Kari
Arkivuo kaadettiin boxissa, josta seurasi rangaistuspotku. Forssel pääsi iskemään maajoukkueuransa 26. maalin. 62 minuutin kohdalla Eremenko syötti upeasti kantapäällään Hämälaiselle, joka tälläsi tolppaan. Kolme minuuttia edellisestä ja Eremenko rakensi keskelle vaihdosta sisään tulleelle Teemu Pukille, joka lähti nousuun. Pukki löysi Forsselin, joka pääsi laukomaan komeasti. 68 minuutin jälkeen Pukki eteni jälleen ennakkoluulottomasti ja laukoi tulisesti, mutta Nicolae Calancea venyi torjuntaan. Seuranneesta kulmasta Moldova teki oman maalin. 84 minuuttia oli pelattu, kun puolustaminen herpaantui ja Serghei Alexeev pääsi yksin läpi. Hän iski Moldovalle lohdutusmaalin.

Kyllä oli ilo nähdä pitkästä aikaa energinen, omiin taitoihin luottava, juonikas ja nälkäinen Suomi. Tietenkin vastustaja oli vain Moldova, mutta suunta on oikea. Olen uskonut koko ajan, että Mixu saa vielä pelin toimimaan. Matka on vasta alussa, mutta paljon positiivista nähtiin tänään kuten: laitapakkien nousut, keskikentän hallinta, nopeat pallonsiirrot ja uskallus pelata. Etenkin framille nousi Roman Eremenko! Mikä pallovarmuus, peliäly, sijoittuminen ja pelin rytmittäminen. Nyt olemme vihdoin saaneet uuden johtajan maajoukkueeseen. Kapteenin nauha nyt, vaan miehelle käteen!
Muita onnistujia olivat Kari Arkivuo, Alexander Ring, Kasper Hämäläinen ja Mikael Forssel. Varsinkin Ring pelasi huikealla itseluottamuksella. Ja vielä Teemu Pukki teki sellaisen sisääntulon, jota harvoin näkee, kun kyseessä on suomalainen hyökkääjä. Miinuspuolelle meni Perparim Hetemajn esitys. Häneltä ei tänäänkään onnistunut juuri mikään.
Ensi tiistaina sitten näemme todella, missä menemme suhteeessa maailman kärkimaihin.

Pressissä Kasper Hämäläinen, Teemu Pukki ja Mixu Paatelainen.

    


Ei kommentteja: