Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, syyskuuta 24, 2011

Suomen Cupin finaali Kups-HJK ja. 1-2, 0-0














Ottelu lähti molemminpuolin hermostuneesti liikkeelle. Seitsemän minuutin jälkeen antoi HJK:n Erfan Zeneli oikealta vapaapotkun, johon Berat Sadik pääsi puskemaan, mutta Mikko Vilmunen torjui. 16 minuuttia oli pelattu, kun Zeneli päätti kokeilla 30 metristä ja osui ylärimaan. Neljä minuuttia edellisestä ja Zeneli pääsi laukomaan nyt boxin rajalta ja jälleen ylärima kolisi. HJK jatkoi paineen luomista ja erotuomari Joumi Hyytiä salli kovaa pelaamisen.

Toisella puoliajalla molemmat joúkkueet viljelivät, vain pitkiä palloja kärkeen, mikä ei tuottanut tulosta. 81 minuutin kohdalla HJK:n Sebastian Sorsa rakensi ja Sadik pääsi avopaikkaan, mutta pallo meni yli maalin. Näin ollen tarvittiin jatkoaika ratkaisemaan paremmuus.
Neljän minuutin jälkeen Kups:in Dickson Nwakaeme rakensi hyvin pallon boxiin ja syötti Miikka Ilolle avopaikkaan, mutta Ilo ohjasi vain hieman ohi maalin. Yhdeksän minuutin kohdalla Jari Litmanen, Joel Perovuo, Sadik, syöttelivät Sorsan avopaikkaan boxissa, mutta tulosta ei syntynyt. 17 minuuttia oli pelattu, kun Litmanen otti jälleen kerran ratkaisijan viitan itselleen. Sadik syötti taakse Litmaselle, joka veti huikealla tavalla pallon 30 metristä taka-alakulmaan! 24 minuuttia näytti pelikello, kun Litmanen vapautti upealla syötöllä Perovuon vapaaksi, mutta hän ei saanut palloa pömpeliin. Minuutti edellisestä ja Sadik syötti boxissa taakse Alexander Ringille, joka maalasi vastustamattomasti. Ennen loppuvihellystä Markus Joenmäki pääsi vielä kaventamaan.

Täten HJK täydensi palkintokaappiaan ja Kups tulee pääsemään europeleihin ensi vuonna HJK:n voittaessa myös mestaruuden. Ottelun taso ei noussut varsinaisella peliajalla missään vaiheessa ansaitsemalleen tasolle. Lisäajalla vihdoin nähtiin, sitä cupin draamaa ja taistelua. Kyllä sen nyt huomaa, miten suuri ero on tämän hetken heikentyneellä HJK:lla ja kevään/kesän dominoineella ryhmällä. Varmasti seurassa mietitäänkin jo vahvistuksia ensi kaudelle. HJK:n onneksi, sillä oli tänään heittää sisään Jari Litmanen, joka ratkaisi pelin. Taas kerran maestro tarjosi ainakin minulle unohtumattoman hetken! Mieleen palasi vuosi 1992, kun Litmanen teki samalla tavalla loisteliaan maalin MYPA:n voittaessa pytin.

P.S. Edelleen olen sitä mieltä, että Suomen cup pelattiin liian nopeasti ja pimennossa kevään aikana. Varmasti yleisö olisi halunnut nähdä draamaa jo puolivälierä/välierä vaiheessa. Ne olisi aivan hyvin voinut sijoittaa syksylle, jolloin finaalikin olisi varmasti kerännyt enemmän kiinnostusta.

Pressissä Jari Litmanen, Esa Pekonen ja Antti Muurinen.

Ei kommentteja: