Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, elokuuta 08, 2010

FC Honka-FF Jaro 3-1









Ottelu lähti vierasjoukkueen hallinnalla käyntiin, mutta pikkuhiljaa FC Honkakin sai pelinjuonesta kiinni. Kahdekasn minuuttia oli pelattu, kun Honagn Nicholas Otaru antoi mainion matalan vapaapotkun, mutta Vitaly Telez Jaro-maalilla torjui. Seuraavaksi Honka alkoi luomaan hyökkäyksiä. 19 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Demba Savage eteni vasemmalta laidalta ja syötti Jussi Vasaralle boxiin, mutta hän ei aivan päässyt palloon kiinni. Viisi minuuttia edellisestä ja Hongan Ville Koskimaa pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Telez torjui. Vain minuutti edellisestä ja Hongan Jami Puustinen laukoi hyvin boxin rajalta. Puolen tunnin kohdalla pääsi Hongan Otaru laukomaan tulisesti boxissa, mutta jälleen Telez venyi torjuntaan. 37 minuuttia näytti Tapiolan kentän vaatimaton pelikello, kun Jaron "kapelimestari" Alexei Eremenko junior antoi aivan loistavan läpisyötön ja puhkaisi näin koko Honka-puolustuksen. Sebastian Mannström pääsi tilanteessa läpi ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Huomioitavaa oli, että Jaron peli kulki koko ensimmäisen puoliajan Eremenkon kautta. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Hongan Sampo Koskinen laukoi vihaisesti boxin rajalta, mutta Telez torjui. Kolme minuuttia ennen taukovihellystä Hongan Savage harhautteli boxissa koko Jaro-puolustuksen ja teki lopulta kavennus maalin. Pelattiin jo lisäaikaa ja Jaronkin pelaajat odottivat taukoa helteisessä illassa, kun Hongan Sampo Koskinen laukoi taka-alanurkka vedolla ensimmäisen liigamaalinsa.

Honka tuli määrätietoisesti toiselle puoli-ajalle ja loi heti painetta. 49 minuuttia oli pelattu, kun Hongan Savage nousi keskeltä ja laukoi kovalla voimalla hieman ohi maalin. 56 minuutin kohdalla syntyi ottelun ratkaisu, kun Jaron Venance Zeze otti illan toisen keltaisen korttinsa ja samalla ulosajon taklaamalla Roope Heilalaa jalkapohjat edellä. Tämän jälkeen Honka sai pelin täydellisesti hallintaansa. 69 minuutin jälkeen Hongan Savage nousi keskeltä boxin rajalle, mutta laukoi pallon "taivaan tuuliin." 75 minuuttia oli tahkottu, kun Savage nousi oikealta ja syötti boxiin juuri vaihdosta sisään kirmanneelle Hermanni Vuoriselle, joka tälläsi pallon maalin perukoille. Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Jaron Eremenko junior antoi vielä loisteliaan noston boxiin ja Thomas Kula pääsi ohjaamaan pallon suoraan ilmasta kohti maalia, mutta Tuomas Peltonen venytti torjuntaan.

Ensimmäinen puoli-aika lupasi todellista jalkapalloviihdettä ja varsinkin Eremenko juniorin suorituksia oli nautinto katsella. Toiselle puoliajalle vauhti hiipui, mikä osaltaan varmasti johtui kuumudesta ja Venajältä tulleesta metsäpalojen savusta. Hongan peli ei ole vieläkään parhaimmillaan, mutta HJK:n johto ennen ensi sunnuntain paikallisottelua kaventui kuitenkin kuuteen pisteeseen. On hieno huomata, miten Honka-luotsi Mika Lehkosuo on osannut käsitellä joukkueen kanssa oikealla tavalla katasrofaalisen putoamisen Eurooppa liigasta Bangor citylle. Varsinkin täytyy antaa tunnustusta siitä, miten rohkeasti Lehkosuo nostaa Kakkosessa pelaavasta Pallohongasta pelaajia harjoituksiin ja sitä kautta peleihin, kuten esimerkiksi tänään debyytin tehneen Valmir Seferin. Mikäli Honka haluaa jatkossa taistella mestaruuksista ja pärjätä eurokentillä se tarvitsisi todellisen johtohahmon, joka tiukoissa paikoissa hinaisi koko joukkuetta. Tällä hetkellä lähinnä sellaista on Sampo Koskinen, joka oli  tänäänkin joukkueensa paras. Jarolla sellainen johtohahmo on Alexei Eremenko juniorissa, joka oli jälleen joukkueensa tärkein pelaaja. On aivan selvää, että Eremenko pelaa tällä hetkellä täysin väärässä sarjassa, mutta pitää kuitenkin muistaa, että hän on saanut itsensä jälleen huippukuntoon isänsä valmennuksessa. Onkin vain ajan kysymys milloin Eremenko suuntaa suuremmille areenoille. Varmasti myös "myrskyn silmässä" aivan omasta syystä viime aikoina ollut ja tänään katsomossa istunut A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter piti näkemästään.

Nyt katseet kohdistuvatkin A-maajoukkueen ensi keskiviikon Belgia-harjoitusotteluun, joka on viimeinen koitos ennen syyskuussa alkavia EM-karsintoja. Mahtava uutinen saatiin tällä viikolla, kun Sami Hyypiä kertoi jatkavansa ainakin tämän syksyn maajoukkueen mukana. Myös maestro Jari Litmanen on mukana.
Paljon on kysymyksiä kuitenkin jäljellä lähtien osan pelaajien pelituntumasta, itsetunnosta ja onko menty kehityksessä eteenpäin. Myös taktiikka ja mille paikalle kukin pelaaja sijoittuu odottaa vastausta. Keskiviikon jälkeen meillä on toivottavasti positiivisia vastauksia.

Pressissä Hongan Sampo Koskinen, Jaro-luotsi Alexei Eremenko senior ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo.

Ei kommentteja: