Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Palloliiton puheenjohtajapeli








12 vuotta Palloliiton puheenjohtajana toiminut Pekka Hämäläinen jää marraskuussa eläkkeelle ja nyt hänen seuraajastaan on lähtenyt kunnon keskustelu käyntiin.

Ensimmäisinä kisaan lähtivät entinen maajoukkuetason maalivahti Göran Enckelman, sekä Kupsin omistaja (pankkiiri) Arto Lahti. Nämä nimet eivät vielä juurikaan ylittäneet uutiskynnystä, mutta viikko sitten jysähti, kun Eduskunnan puhemies Sauli Niinistöä oltiin pyydetty mukaan. Pelkästään jo Sauli Niinistön mukaan lähtö on tuonut Suomi-futikselle laajaa julkisuutta mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Tästä huolimatta laji-ihmiset ovat tyrmänneet idean ja pitäneet sitä jopa vitsinä. On sanottu, että Saulilla ei syki sydän täysillä jalkapallolle. Minusta asialla ei ole mitään merkitystä ja kaikki jotka ovat seuranneet Palloliiton organisaatio muutosta yhtyvät tähän. Elokuussa aloittava huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen, sekä pääsihteeri Kimmo J. Lipponen vastaavat jalkapallopuolesta ja tuleva puheenjohtaja tulee olemaan kabinettitoimija. Kuka olisikaan parempi tähän rooliin kuin karismaattinen Sauli Niinistö. Hän olisi kuin "kala vedessä" Uefa:n, sekä FIFA:n kokouksissa viemässä Suomi-futiksen asiaa ja lisäksi hänen suhdeverkostoillaan avautuisi moni ovi maailmalla. Hän toisi myös uutta ajattelua ja ideoita jalkapalloperheeseen, joka näyttää olevan ainakin lehtikirjoittelun perusteella liian sisäänpäinkääntynyt. Miettikää myös, miten paljon julkisuutta Saulin valinta toisi Suomi-futikselle. Yksi harvoista, joka on ymmärtänyt Saulin valinnan merkityksen oli Timo Marjamaa (ex-pelaaja) Veikkaajan kolumnissaan. Monet toimittajat sen sijaan ovat olleet täysin erimieltä ja laskeneet jopa asialla leikkiä. Onko nyt niin, että tämä on sitä miesten välistä kateutta, kun ei siedetä "pelimiestä", jonka kanssa kaikki naiset haluavat Storyvillessä tanssia?

Nyt edessä on piirikokoukset, jossa valitaan edustajat liittokokoukseen. Piirejä on kaiken kaikkiaan 12 ja niissä jäsenseuroja noin tuhat. Uuden puheenjohtajan valitsee ensi syksynä liittokokous, jossa on 98 edustajaa.
***********************************************
Nyt katseet kääntyvät kahteen Olympiastadionilla pelattavaan MM-karsintaotteluun Liechtensteinia (6.6) ja Venäjää (10.6) vastaan, joista vain kuusi pistettä pitää MM-kisa unelman elossa!

Suomen joukkue/Finnish team:

Jussi Jääskeläinen, Bolton Wanderers, 49/0
Niki Mäenpää, FC Den Bosch, 4/0
Veli Lampi, FC Zürich, 12/0
Hannu Tihinen, FC Zürich, 71/4
Sami Hyypiä, Liverpool FC, 97/5
Petri Pasanen, Werder Bremen, 51/1
Toni Kallio, Fulham FC, 46/2
Niklas Moisander, AZ Alkmaar, 2/0
Markus Heikkinen, SK Rapid Wien, 44/0
Teemu Tainio Sunderland AFC 27.11.1979 46/6
Roman Eremenko, FC Dynamo Kyiv, 17/0
Joonas Kolkka, NAC Breda, 91/11
Roni Porokara, Örebro SK, 6/1
Daniel Sjölund, Djurgårdens IF, 21/2
Jonatan Johansson, Hibernian FC, 94/19
Jari Litmanen, FC Lahti, 122/30
Alexei Eremenko jr, FC Saturn, 37/13
Mikael Forssell, Hannover 96 , 62/18
Shefki Kuqi , Crystal Palace , 55/7

P.S Roman Eremenko ei osallistu U-21 EM-turnaukseen ja hänen tilalleen nostettiin Hakan Petri Viljanen.

Ei kommentteja: