Sivun näyttöjä yhteensä

torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Unelma elää vielä!!!





Viime lauantaina saimme kokea hienoisen kolauksen unelmiin pääsystä EM-lopputurnaukseen, kun Serbia vei pisteet 0-2 voitolla. Ennen tärkeää Serbia peliä kukaan ei oikein kirjoittanut joukkueen hyvyydestä ja ottelu osoittikin Serbian olevan maailmanluokan joukkue. Myös ehkä liikaa spekuloitiin maestro Jari Litmasen pelikunnolla ja tämän takia joukkue ei saanut kunnon keskittymisrauhaa. Ottelu osoitti selvästi, että ns. suuria jalkapallomaita vastaan emme valitettavasti pärjää ilman häntä, joten huippukuntoinen Litmanen tarvitaan syksyn kohtalon peleihin. Olympiastadionille saavuttuamme oli todella posiitivista huomata, että meno ei ollut laantunut tappiosta. Päinvastoin laulu raikasi vielä hurjemmin. Tämä on vihdoin osoitus maamme jalkapallokulttuurin noususta, kun ilkeämielinen media ei enää vaikuta kannattajiin.
34 818 ihmistä oli valmiina kannustamaan Suomen takaisin voittojen tielle!
************************************************* Ottelua ennen oli hieno huomata Jari Litmasen rauhoittaneen tilanteen jäämällä Sami Hyypiän kanssa katsomoon. Roy Hodgson oli tehnyt muutaman muutoksen kokoonpanoon osittain pakonkin sanelemana, kun Teemu Tainio oli loukkaantunut Serbia pelissä ja Hyypiä kärsi pelikieltoaan.
Petri Pasanen täytti Samin tontin ja Ari Nyman miehitti oikean pakin paikan. Mikään yllätys ei ollut Alexei Eremenko jr. sijoittaminen pelintekijäksi, mutta pikkuveli Romanin nosto ensimmäisessä A-maajoukkue pelissään avaukseen oli jo sellainen. Jonatan Johansson aloitti ainoana kärkimiehenä.

Heti pelin alusta oli upea huomata, että Suomi pelasi palloa rohkeasti maata pitkin. Ensimmäiseen tekopaikkaan pääsi kuitenkin Belgia toisella peliminuutilla, kun Emile Mpenza pääsi vaaralliseen puskupaikkaan, mutta onneksi pallo sujahti ohi maalin. Pikku hiljaa Suomikin heräsi ja ensimmäinen suomalaishyökkäys näki päivänvalon 5. minuutilla, mutta loistavasti pelannneen Markus Heikkisen laukaus jäi vaisuksi. Jatkossa Suomi vei peliä komealla tavalla ja hyökkäykset vyöryivät kohti Belgian kenttäpuoliskoa. Loistavasti pelanneet Alexei Eremenko jr. ja Jonatan Johansson saivat tilaisuutensa, mutta vielä onni ei ollut mukana. Belgia iski myös muutaman kerran terävästi vastaan ja varsinkin Mpenza oli vaarallinen. Seuraavaksi Suomi sai apua ylemmältä taholta, kun 20 minuuttia oli pelattu. Stadionin lähellä majaileva huuhkaja päätti tulla katsomaan peliä hieman lähempää ja erotuomari Mike Rileyn oli keskeytettävä ottelu, koska isokokoinen siivekäs ei suostunut poistumaan kentältä. Ottelu oli poikki kuutisen minuuttia, jonka aikana Hodgson pystyi antamaan päivitetyt ohjeet. Huuhkajan tuoman tauon jälkeen Suomi iski välittömästi 27. minuutilla. Joonas Kolkka eteni vasenta laitaa ja syötti rangaistusalueelle Johanssonille, joka teki upean käännähdyksen ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Suomi ja sen kisaunelma oli taas herännyt eloon!
Puoliajan loppu sujui suomalaiskomennuksessa ja paras paikka lisäosumaan osui kapteeni Hannu Tihiselle 35. minuutilla. Kauniin kuvion päätteeksi hän puski maalin edestä suoraan belgialaisvahti Stijn Stijnenin syliin. Belgia sai loistavan tasoituspaikan pari minuuttia myöhemmin, kun Jelle Van Demme puski takatolpalta niukasti yli maalin. Tauolle mentiin Suomen hallinnassa, eikä mitään hätää ollut. Tauon jälkeen Belgian ilta pimeni lopullisesti, kun Marouane Fellaini otti 51. minuutilla toisen keltaisen korttinsa telottuaan Hannu Tihistä. Näin vierasjoukkue joutui pyristelemään vajaalla lähes koko toisen puoliajan. Miesylivoimalla Suomi pelasi maltilla. Johansson pyrähteli muutaman kerran irti, mutta ei onnistunut maalinteossa. Sen sijaan "JJ" väläytti järjestelytaitojaan 71. minuutilla antamalla loistavan syötön Alexei Eremenkolle pariinkymmeneen metriin. Tämä eteni rangaistusalueelle, harhautti komeasti ja laukoi pallon tarkasti etuylänurkkaan. Peli oli upeasti 2-0 Suomelle ja Belgian selkäranka oli taittunut. Ottelun päätyttyä melkein täysi stadion sai juhlia kasvonsa pesseiden suomalaispelaajien kanssa. Tämä voitto oli elintärkeä ja sen arvo vielä korostui, kun Armenia oli aiemmin illalla voittanut lohkoa johtavan Puolan. Armenian voitto osoittaa entistä enemmän, että nykyjalkapallossa ns. heittopussit ovat harvassa. Tärkeintä Belgia voitossa oli saada orastava tappioputki poikki ja saimme uusia vastuunkantajia joukkueeseen, kuten Alexei Eremenko jr, Hannu Tihinen ja Petri Pasanen. Nyt hoidetaan omat pelit ja sitten voimme alkutalvesta katsoa mihin se riitti. Upeinta on huomata, että jalkapalloyleisö on oppinut tukemaan maajoukkuetta, niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Vain tällä tavalla lopullinen läpimurto on mahdollinen!
**************************************************
Suomalainen jalkapalloyleisö on kasvanut hienolla tavalla, mutta samaa ei voi sanoa lehdistöstä. Serbia peliä ennen ja varsinkin sen jälkeen "puukkoa" tuli, joka suunnalta.
Täällä reagoidaan urheiluun, kuin olisimme yksi lajin suurmaista. Ihmeellisintä oli huomata IS- Veikkaajan toimittajien "kaksinaamainen" kirjoitustyyli. Aikoinaan nämä toimittajat haukkuivat entistä maajoukkuevalmentajaa Antti Muurista ja järkyttivät hänen työrauhaansa, mutta nyt häntä kehutaan! Samalla Roy Hodgsonia haukutaan ja myös epäillään, että hän lähtee Suomesta. Kysyn teiltä miksi Roy olisi kartoittanut 60 suomalaispelaajaa ja mullistanut U-21 maajoukkueen, jos hän olisi täällä vain kaksi vuotta? Ajavatko nämä toimittajat samaa, kuin Suomen jääkiekkomaajoukkueen kanssa, jonka rivit on saatu sekaisin? Kiitostakin voisi joskus jakaa näille intohimoisesti lajin parissa töitä tekeville, mutta näille toimittajille oman egon pönkittäminen on se pääasia. Onneksi Roy Hodgson on sen verran kokenut, ettei hän juuri näistä välitä, mutta varmasti hänkin haluaisi kuulla muutakin kuin ainaista olan takana kuiskuttelua.

Maajoukkue antoi varmasti potkua koko jalkapallokesälle ja onkin mukava palata "arkeen" viikonlopun Veikkausliigakierroksen parissa. Aukeavatko HJK:n maalihanat FF Jaroa vastaan sunnuntaina Finnairstadionilla, entä yllättääkö FC Viikingit TPS:n kotonaan. Näihin kysymyksiin saadaan vastaus tulevalla liigakierroksella, joten kannattaa lähteä iloisin mielin paikanpäälle katsomaan!

Ei kommentteja: