Sivun näyttöjä yhteensä

torstaina, elokuuta 09, 2012

HJK hukkasi tilaisuutensa (HJK-Celtic 0-2)

Tunnelma oli katossa saapuessani Sonera stadionille. Olihan HJK viime viikolla pedannut kutkuttavat asetelmat iltaan 2-1 tuloksella Glasgowssa. Olisiko tämä se ilta, kun taivaan portit aukeaisivat. Näitä iltoja on Suomi-futiksessa ollut useita, mutta harvemmin on mitään jäänyt käteen.

12 minuuttia oli pelattu, kun HJK:n paitsioansa petti ja Scott Brown pääsi yksin läpi, mutta hän laukaisi ohi maalin. Minuutti edellisestä ja Celtic-puolustus lähetti korkean pallon vasempaan laitaan, mutta jälleen tällä kertaa Giorgios Samaras epäonnistui ratkaisussaan.

Toiselle puoliajalle HJK tuli ryminällä. Minuutti oli ehtinyt vain kulua, kun Joel
Pohjanpalo eteni vauhdilla vasemmalta ja hän pääsi syöttämään keskelle Sebastian Sorsalle, joka laukoi pallon kohti maalia. Loppuunmyyty stadion jo nousi juhlimaan, mutta Fraser Forster Celtic-maalilla sai kätensä väliin. Kolme minuuttia edellisestä ja Demba Savage harhautteli boxissa loisteliaasti, mutta syöttö ei löytänyt HJK-pelaajaa. 55 minuuttia näytti pelikello kun Mannströmin ja Sorsan yhteispeli kulki mallikkaasti. Pallo Pohjanpalolle boxiin, mutta hänen askelmerkit sekosivat ratkaisevalla hetkellä. Kuusi minuuttia edellisestä ja Matias Lindström pääsi puskemaan kulmasta ja vain vaivoin Forster torjui tilanteen. 66 minuuttiin kaikki mahdollisuudet kestivät. HJK:n puolustukselle sattui uinahdus ja Charlie Mulgrew riplasi boxin rajalla ja syötti Joe Ledleylle takatolpalle, joka iski maalin. 70 minuutilla toivo heräsi, kun Victor Wanyama otti toisen keltaisen korttinsa ja hänet ajettiin ulos.  Mutta viisi minuuttia ennen loppua Samaras iski sen viimeisen niitin.

Täytyy ihan suoraan sanoa, että kyllä nyt sapettaa. HJK: lle annettiin kaikki avaimet ratkaista peli. Celtic oli ajoittain, kuin sunnuntaikävelyllä. HJK:lta puuttuivat ne koviin ratkaisuihin kykenevät pelaajat, koska näistä paikoista olisi pitänyt iskeä. Tälläistä tilaisuutta, mitä HJK:lle tarjottiin tulee Suomi-futiksessa todella harvoin vastaan. HJK:lta puuttui myös se pelintekijä, joka antaisi ne viimeiset syötöt. Rasmus Schüllerista tai Mika Väyrysestä ei siihen tänään ollut. Ainoa valopilkku oli Demba Savage, joka selvästi nautti kovempi palkkaisten vastustajien haastamisesta. HJK pääsee vielä yrittämään Eurooppa liigan karsintaan, mutta tällä joukkueella, millä yskii Veikkausliigassakin tuskin siellä tullaan pärjäämään.

Pressissä: Neil Lennon ja Antti Muurinen.