Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, toukokuuta 29, 2011

HJK-show Sonerastadionilla (HJK-JJK 6-2)












JJK lähti otteluun varsin hyökkäävällä taktiikalla ja prässäsi ylhäältä, mutta kotijoukkue otti varsin pian ohjat käsiinsä. Neljän minuutin jälkeen HJK:n Dawda Bah tavoitti Berat Sadikin boxissa, mutta hän ei aivan saanut vetoa aikaiseksi. Seuraavalla minuutilla JJK:n Jukka-Pekka Tuomanen sai melkein Mikko Hyyrysen vapaaksi boxissa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä HJK:n Erfan Zeneli vapautti Teemu Pukin vasemmalla laidalla ja Pukki maalasi. Seitsemän minuuttia oli pelattu, kun Bah antoi läpisyötön ja Pukki oli boxissa, mutta Tuomanen ehtii väliin.Vain 30 sekuntia edellisestä ja Sebastian Sorsa keskitti maalille ja Sadik puski maalin. 12 minuuttia oli tahkottu, kun JJK:n Tamas Gruborovics pääsi laukomaan n. 30 metristä ja Ville Wallén HJK-maalilla venyi vain vaivoin torjuntaan. JJK saikin luotua näennäistä painetta, mutta 25 minuutin jälkeen Rafinha syötti oikealta Sorsalle boxiin, joka melkein ohjasi pallon maaliin. JJK joutui yhä enemmän puolustuskannalle. 31 minuuttia näytti pelikello, kun Rafinha laukoi tulisen vapaapotkun 35 metristä ja pallo meni hieman yli maalin. Kolme minuuttia edellisestä ja Rafinha antoi loisteliaan kierteisen keskityksen maalille ja Pukki pääsi ohjaamaan pallon suoraan ilmasta maalin perukoille.

Toinen puoliaika jatkui HJK:n täydellisessä kontrollissa, mutta 51 minuutin jälkeen JJK iski, kun Jani Virtasen antamasta kulmasta pallon puski maalin Tamas. 59 minuuttia oli kulunut, kun Zeneli murtautui väkisin boxiin puolustaja Tuomas Latikka rinnalla ja laukoi maalin. Kymmenen minuuttia edellisestä ja Sorsan komea laukaus boxin rajalta upposi maaliin. 78 minuutin kohdalla Tamas pääsi maalaamaan Tommi Karin antamasta vapaapotkusta. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ja Sebastian Mannström nousi keskeltä ja syötti Bahn avopaikkaan, eikä mies erehtynyt. 90 minuutin kohdalla  Mannström petasi vielä Bahn tekopaikkaan, mutta ilman tulosta.

Olihan yksipuolinen näytös, joka osoitti Suomen mittakaavassa ainoan suurjoukkueen ja haastajan välisen eron. HJK oli kaikilla osa-alueilla vierailijaansa parempi, vaikka uskoinkin ennen peliä, ettei JJK näin halvalla tulisi nahkaansa myymään. Palautui mieleen muutama viikko sitten pelattu HJK-Kups, jossa vierailija oli tullut täysin väärällä taktiikalla haastamaan kahden edellisen kauden mestaria. On järjetöntä lähteä ollenkaan hyökkäävällä taktiikalla HJK:ta vastaan sen kotiluolassa
tekonurmella. Tiivis puolustaminen ja vastahyökkäyksiin perustuva taktiikka voisi toimia paremmin. HJK:n materiaali on, niin laadukas, ettei esimerkiksi Mannström saa tällä hetkellä, kuin jämäminuutteja. Ennakkoon kaavailtua huippuottelua ei tästä tullut JJK:n hampaattomuuden takia, mutta olihan ilo katsella HJK:n pyöritystä: mitä yksilötaitoa, kauniita kuvioita ja maukkaita maaleja! Ottelun paras pelaaja oli HJK:n Rafinha ja myös Erfan Zeneli, sekä Sebastian Sorsa nousevat framille.

Nyt katseet kääntyvät A-maajoukkueeseen ja tuleviin San Marino/Ruotsi peleihin. Päästään jännittämään maajoukkueemme uutta tulemista Mixun johdolla!

Pressissä: HJK-kärki Teemu Pukki, JJK-luotsi Kari Martonen ja HJK-luotsi Antti Muurinen.


Ei kommentteja: