Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, toukokuuta 23, 2011

FC Honka-TPS 1-2














Ottelu alkoi ja jatkui läpi ottelun hitaalla temmolla. Honka piti alusta alkaen palloa TPS:n vetäytyessä puolustuskannalle. 16 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Demba Savage murtautui vaarallisesti boxiin ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Tämän jälkeen vierailija sai luotua hieman painetta. 25 minuutin kohdalla Hongan Dudu oli boxissa ja syötti vasemmalle sivuun Jussi Vasaralle, joka laukoi tulisesti, mutta pallo osui ylärimaan. Kaksi minuuttia edellisestä ja Vasara keskitti mainiosti maalille, mutta Dudu ei saanut kunnon osumaa palloon päällään. 32 minuuttia oli tahkottu, kun TPS  piti verkkaisesti palloa ja liikutti sitä edes takas, kun yllättäen pallo tavoitti boxissa Njazi Kuqin, joka sijoitti pallon taka-alakulmaan. Seuraavaksi pääsi Hongan Jami Puustinen boxissa avopaikkaan, mutta hän onnistui maalin edessä potkaisemaan pallon yli maalin. Tovin päästä TPS:n Mika Ääritalo nousi oikealta ja pisti koko Honka-puolustuksen "jäätelölle" ja sijoitti pallon maaliin.

Toisen puoliajan alkuun Honka tuli päättäväisenä ja 57 minuutin kohdalla paine palkittiin. Korkea kaaripallo tavoitti boxissa Demba Savagen, joka nosti pelivälineen yli Henrik Moisanderin. 68 minuutin jälkeen TPS:n Toni Kolehmainen syötti Ääritalon läpijuoksuun ja hän pääsi boxiin, mutta Tomi Maanoja tuli oikea-aikaisesti vastaan. Honka jatkoi kovaa painostustaan ja TPS vain puolusti. 83 minuutin kohdalla Kolehmainen murtautui boxiin ja syötti vielä Kuqille, mutta Heílala katkoi syötön päällään.

Näin TPS otti tärkeät vieraspisteet. Valmentaja Marko Rajämäki oli valinnut täysin oikean taktiikan peliruuhkassa, kun se antoi Hongan pitää palloa ja oma joukkue puolusti tarkasti ja iski vastahyökkäyksillä. Honka sai kyllä tarpeeksi maalipaikkoja, mutta viimeistely on tällä hetkellä joukkueelle täyttä tuskaa. Myöskään ratkaisevia syöttöjä hyökkäyskolmanneksella ei saada tarpeeksi aikaan. Joukkue tarvitsisikin todellisen keskikentän johtajan. Ottelun taso oli huolestuttavan heikko ja nyt sen huomaa, ettei suomalaisilla joukkueilla ole rahkeita tämänhetkiseen ottelutahtiin. Vielä huolestuttavampaa on katsojamäärät, jotka pyörivät lähes poikkeuksetta tuhannen paikkeilla. Ammattimainen seuratoiminta on todella hankalaa näillä luvuilla ja pelkäänkin, että huonoja uutisia kuulemme kohta joiltakin seuroilta. Täytyykin toivoa, että kesä tuo myös katsojat peleihin!    

Pressissä TPS-pelaaja Mika Ääritalo, TPS-luotsi Marko Rajamäki ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo. 

Ei kommentteja: