Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, helmikuuta 19, 2010

HJK-MYPA 2-0 (Liigacup)
Palataan ensin EM-karsintalohkojen arvontaan, jossa Suomen lohkoon "onnetar" toi Hollannin, Ruotsin, Unkarin, Moldovan ja San Marinon. Suomella kävi kohtalaisen hyvä arpaonni ja suuri unelma lopputurnauspaikasta sai jälleen siivet alleen. Hollantia vastaan meillä ei ole mahdollisuuksia, koska taitotaso ei vain ole samaa luokkaa. Kakkospaikasta taistelemme Ruotsin ja Unkarin kanssa, joista Ruotsin saaminen samaan lohkoon oli "jättipotti." Pitkästä aikaa pääsemme mittaamaan tasomme karsinnoissa länsinaapuriamme vastaan, joka ei ole ottanut Suomea vakavissaan (koskaan) jalkapallomaana. Nyt hyvät tulokset ja suuret ottelutapahtumat voivatkin laittaa Ruotsin näkemään meidät "uusin silmin." Tämä voisi virittää yhteistyötä jalkapallon eri tasoilla ja jopa pohjoismainenliiga voisi herätä henkiin.

Suurin kysymys minulle ennen alkavia karsintoja on meidän pelaajarinki. Jatkavatko Sami Hyypiä, Jari Litmanen ja Jussi Jääskeläinen? Missä kunnossa ovat Mikael Forssel, Teemu Taino, Mika Väyrynen ja Alexei Eremenko jnr.? Ovatko Juha Hakola, Perparim Hetemaj, Kasper Hämäläinen, Roni Porokara, Tim Sparv ja Teemu Pukki kehittyneet ja valmiita nousemaan kantavaan rooliin maajoukkueessa? Miksi suurin osa ulkomailla pelaavista suomalaisista kuluttaa tällä hetkellä vaihtopenkkiä? Miksi U21-luotsi Markku Kanerva ei saa puhelimella yhteyttä suurlupaus Lauri Dalla Valleen? Tärkeintä olisi, että suomalaiset saisivat säännöllisesti peliaikaa kovissa sarjoissa. Jalkapallossa taso on, niin kova ja laaja, että perässä pysyminen vaatii koko kentältä (junioreista-Palloliiton johtoon) koko ajan enemmän.
Realistisesti voimme haaveilla lopputurnauspaikoista vasta sitten, kun meillä on noin kymmenen maajoukkuepelaajaa, jotka pelaavat isoissa rooleissa merkittävissä seuroissa.
****************************************************
Vierailija MYPA aloitti pelin hallinnalla. 13 minuuttia oli pelattu, kun HJK sai pelin juonesta kiinni. Dawda Bah pääsi avopaikkaan boxissa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. 23 minuutin kohdalla HJK:n Bah oli jälleen boxissa, mutta Antti Kuismala MYPA-maalilla torjui. Noin puolen tunnin pelin jälkeen HJK:n Sebastian Sorsa keskitti hyvin oikealta laidalta maalille. Tämän jälkeen MYPA pyöritti peliä, mutta ilman tulosta.

Vain kaksi minuuttia oli toista puoli-aikaa ehditty pelata, kun HJK:n Akseli Pelvas murtautui rohkeasti boxiin. Viisi minuuttia edellisestä, kun vuorostaan HJK:n Bah nousi oikealta boxiin ja tilanteesta tuli kulmapotku kotijoukkueelle. 55 minuuttia näytti Talin jalkapallohallin hyvin palvellut kello, kun MYPA täräytti vapaapotkun ylärimaan. Tunti oli pelattu, kun HJK:n David Ramadingaye löntysteli vaihtoon ja Cheyne Fowler kirmasi sisään. 61 minuutin kohdalla HJK:n Zakaria Kibona nousi oikealta boxiin ja laukoi tulisesti, mutta Kuismala torjui. Kolme minuuttia edellisestä ja sama mies nousi vuorostaan vasemmalta, mutta syöttö ei tavoittanut Pelvasta boxissa. Tempo alkoi olemaan erinomaista ottelussa. 81 minuutin kohdalla syntyi ottelun ratkaisu, kun HJK:n Medo antoi komean vapaapotkun ja Kuismala tiputti pallon käsistään. Kibona oli "haukkana paikallla" ja latasi pallon pömpeliin. 93 minuutin jälkeen MYPA:n maalivahti Kuismala seikkaili maaliltaan, jolloin Kibona pääsi ristämään pallon ja toimitti sen tyhjään maaliin.

Pelin taso nousi hyvälle tasolle vasta, kun tunti oli pelattu. MYPA:n peli oli sekavaa, eikä yksi maalipaikka riitä otteluiden voittamiseen. HJK vaikutti hieman väsyneeltä, mutta siitä huolimatta se puristi voiton. Ottelun hahmo oli Zakaria Kibona, joka näytti pärjäävänsä myös tällä tasolla (pelannut tätä ennen vain Ykköstä Atlantiksessa).

Pressissä MYPA-luotsi Janne Lindberg ja HJK-luotsi Antti Muurinen



Ei kommentteja: