Sivun näyttöjä yhteensä

lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Liigacupin finaali FC Honka-Tamu 3-0










Kriisijoukkue Tamu sai luotua alussa painetta, mutta Honka otti ohjat käteensä pelin vanhetessa. 18 minuutin kohdalla Hongan Nicholas Otaru pääsi puskemaan pallon maaliin kulmapotkusta. Kuusi minuuttia edellisestä ja Hongan Demba Savage nousi boxissa avopaikkaan, mutta Tamu:n maalilla Mika Hilander torjui tilanteen kulmaksi. Honka piti palloa. 31 minuuttia oli kulunut, kun Savage nousi vasempaa laitaa ja syötti poikittain loisteliaasti Otarulle, joka eteni boxiin, mutta hänen vetonsa Hilander torjui komeasti jaloillaan. Tamu sai paikkansa kolme minuuttia myöhemmin, kun Jonas Emet laittoi hyvän pallon maalille, mutta tyhjä maali edessään ollut Aleksei Kangaskolkka puski ohi maalin. Seuraavaksi Hongan Rasmus Scüller syötti boxiin, jossa Dudu oli täysin vapaana, mutta Hilander torjui.

Heti toisen puoli-ajan alkuun Tamu sai painetta aikaan, mutta pikkuhiljaa sen selkäranka alkoi katkeamaan lopullisesti. Honka sitä vastoin ei saanut ratkaisevia syöttöjä lähtemään tarvittavalla nopeudella. 66 minuuttia näytti pelikello, kun Hongan Ilari Äijälä keskitti vasemmalta ja Savage puski ratkaisevan maalin. Neljä minuuttia edellisestä ja Savage läheni kohti boxia. Syöttö tavoitti Dudun, mutta puolustus ehti kudin tielle. 75 minnuutin kohdalla lähti pitkä pallo kohti Tamu:n boxia, eikä Hilander tullut vastaan, jolloin Savagella oli helppo työ pyöritellä pallo maaliin. Seuraavaksi sama mies sai pelivälineen ylärimaan. Minuutti ennen täyttä aikaa oli vielä Hongan Tim Väyrynen namupaikassa boxissa, mutta Hilander veti pidemmän korren.

FC Honka pääsi juhlimaan toista peräkkäistä Liigacupin voittoaan. Pelin taso ei yltynyt upeassa kunnossa olleella nurmella kovin korkealla tasolle, mutta muutama pelaaja nousi jälleen framille. Hongalta vakuuttavin oli Demda Savagen ohella ehdottomasti Duarte Tammilehto. On se kumma, että HJK:lla on varaa antaa tälläisten lupaavien pelimiesten siirtyä naapuriseuraan. Myöskin entiset klubipelurit Lum Rexhepi ja Ilari Äijälä olivat tänään ottelun tähdistössä. Tamu:n tilanteen takia hengettömästä ryhmästä esiin nousi maalivahti Mika Hilander. On lähes varmaa, että tämä oli vuonna 1998 perustetun fuusioseuran viimeinen näytös. Tuntuu surulliselta pelaajien ja fanien puolesta, että kolme kertaa Suomen mestaruuden voittanut (viimeksi vuosina 2006 ja 2007) ja 2007 Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle yltänyt seura petti yhteisönsä ja koko Suomi-futiksen ottamalla vastaan rikollista rahaa.

P.S Oletteko huomanneet, että Suomen cupissa on seuraavaksi luvassa jo puolivälierät? Lähes salaa on, siis tahkottu tätä aikoinaan arvostettua kilpailua. Tällä tavalla toimitaan nyt jo toista vuotta peräkkäin. Minusta tämä on lähes naurettavaa, koska yleisön pitää päästä näkemään näitä pelejä hyvillä keleillä pitkin kesää. Missä muussa maassa maan Cup-kilpailua pidetään välttämättömänä paheena, joka nyt, vaan täytyy saada altapois?

Pressissä: Honka-luotsi Mika Lehkosuo ja FC Hongan toimitusjohtaja Jouko Pakarinen.

Ei kommentteja: