Sivun näyttöjä yhteensä

perjantaina, helmikuuta 25, 2011

Liigacup HJK-IFK Mariehamn 4-0









HJK otti isännät otteet heti ottelun alusta lähtien ja loi painetta kohti IFK-maalia. 12 minuuttia oli pelattu, kun HJK:n  lupaavan Alexander Ringin komea keskitys löysi boxissa Berat Sadikin, joka puski pallon maaliin. Kolme minuuttia edellisestä ja Sebastian Sorsa antoi vapaapotkun vasemmalta. Rami Hakanpää oli jäänyt täysin vapaaksi boxiin, mutta hänen puskunsa epäonnistui. 32 minuuttia näytti pelikello, kun HJK:n Nikolai Alho laukoi vimmaisesti boxin vasemmalta rajalta, mutta pallo meni yli maalin. Pari minuuttia ennen taukovihellystä oli vielä Sadik maalin edessä ja hän laukoi tulisesti, mutta IFK-maailla Gustav Långbacka torjui. HJK hallitsi täydellisesti ensimmäistä puoli-aikaa ja sen peli oli selvästi yhtenäisempää. IFK Mariehamn oli sitä vastoin sekava ja se saikin vain yhden kontrolloidun hyökkäyksen aikaan.

Toiselle puoli-ajan alussa Mariehamn vaikutti hieman pirteämmältä. 59 minuuttia oli pelattu, kun HJK:n Sorsa keskitti taidolla oikealta laidalta löytäen Sadikin, mutta puolustaja pääsi väliin ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Sadik puski pallon kulmapotkusta tarkasti kohti maalia, mutta IFK-puolustus oli välissä. 62 minuuttia oli tahkottu, kun HJK:n Ring nousi vauhdikkaasti boxiin ja ohitti Långbackan jä pääsi herkuttelemaan pallon tyhjään maaliin. Kaksi minuuttia edellisestä ja kaksikko Sadik-Bah pääsi vastahyökkäykseen ja Bah nousi vasemmalta boxiin. Lopulta hän syötti Sadikille avopaikkaan, eikä samantien uuteen joukkueseen sisään päässyt Sadik erehtynyt. Täyttä aikaa näytti jo pelikello, kun HJK:n Sebastian Mannström laukoi boxissa ylärimaan ja paluupallon sisään tykitti Jarno Parikka.

Näin ollen HJK jatkaa vakuuttavia otteitaan jo tässä vaiheessa vuotta ja vaihtoehtoja löytyy jokaiselle pelipaikalle. Tänään varsinkin nuoret Alexander Ring Nikolai Alho ja maalilla pelannut Saku-Petteri Sahlgren osoittivat olevansa valmiit haastamaan kokeneempansa. Berat Sadik näytti olevansa valmis jopa kesän ykköshyökkääjäksi liigassa. IFK Mariehamn sen sijaan antoi itsestään todella sekavan kuvan ja valmentaja Pekka Lyyskillä riittääkin työsarkaa hitsata ryhmästään toimiva joukkue.

P.S AC Oululta evättiin liigalisenssi tulevalle kaudelle ja nyt seura aikoo taistella liigapaikkansa puolesta. Minusta Oulussa pitäisi jo antaa asian olla ja aloittaa valmistautuminen Ykköseen tai ajaa koko seura alas. Mikäli fuusioseura ei ole yhdeksässä vuodessa saanut hyödynnettyä sitä valtavaa potentiaalia, mikä alueella vallitsee, eikä ole saanut lukuisia eri oululaisia seuroja puhaltamaan yhteen hiileen, niin ei jatkolle voi olla edellytyksiä. Se on totta, että Palloliiton liigalisenssikomitea on menneinä vuosina ollut aivan liian leväperäinen, mutta nyt on vihdoin on tajuttu, että on koko lajin etu, ettei vapaamatkustajia enää sallita. AC Oulu tekeekin vain hallaa koko lajille, jos se alkaa toivottomassa tilanteessa pitkittämään tätä prosessia.

Ei kommentteja: