Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntaina, heinäkuuta 04, 2010

FC Honka-Haka 4-2









Lämpötila keikkui hellelukemissa, kenttä oli loistavassa kunnossa ja luvassa oli kärkikamppailu, mutta yleisöä oli tullut paikanpäälle vain 1500 katsojaa. Uskomatonta! Ei muuta voi sanoa.

Kotijoukkue Honka aloitti räväkästi. Vasta kolme minuuttia oli pelattu, kun Hongan Jami Puustinen lähti nousuun oikealta laidalta, mutta hän ei päässyt puolustajan ohi. 11 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Sampo Koskinen antoi keskityksen vasemmalta laidalta boxiin, missä Hermanni Vuorinen pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta Haka-maalilla Janne Korhonen venyi torjuntaan. Paluupalloon ehti Jami Puustinen, joka iski pelivälineen verkon perukoille. Haka ei tästä lannistunut ja vain neljä minuuttia maalista Hongan Jaakko Lepolalle sattui harhasyöttö omalla alueella suoraan Mikko Innaselle. Hän syötti Kalle Multaselle, joka maalasi. Seuraavaksi vauhdikkaan alun jälkeen pelin tempo laski. 17 minuuttia oli pelattu, kun Hongan Nicholas Otaru hakeutui oikealta laidalta boxiin ja laukoi, mutta Korhonen torjui. 34 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Otaru keskitti maalille ja pallo jäi pomppimaan boxiin. Kahden vuoden kuntoutumispiinan läpikäynyt Markus Paatelainen iski pallon pömpeliin. 41 minuuttia oli tahkottu, kun Hakan Kalle Multanen nousi keskeltä ja ohitti puolustajan. Terävä laukaus lähti, mutta ohi maalin. Minuutti ennen puoli-aikaa Hakan Mikko Innanen syötti Jukka Santalalle, joka jatkoi korkealla pallolla maalille ja kotijoukkueen onneksi Honka-maalilla Tuomas Peltonen oli hereillä, eikä pallo mennyt maaliin.

57 minuuttia näytti pelikello, kun Hakan Kalle Multanen pääsi vapaasti boxiin, mutta ilman tulosta. Kolme minuuttia edellisestä ja Hongan Vuorinen nousi keskeltä ja laukoi kovan kudin boxin rajalta, mutta Korhonen torjui. 65 minuuttia oli kulunut, kun Hakan Antti Hynynen nousi boxiin ja syötti Jarkko Juutille, joka laukoi tulisesti, mutta Peltonen torjui. Paluupallon iski sisään Jukka Santala.
78 minuuttia oli kulunut, kun Hongan Jami Puustinen kaadettiin boxissa, mutta muutoin hyvin pelin otteessaan pitänyt erotuomari Mattias Gestranius ei rangaistuspotkua viheltänyt. Honka haki hyvillä syöttökuvioilla ratkaisua ja 81 minuutilla se tuotti tulosta, kun Vuorinen syötti taidokkaasti boxissa Puustisen tekopaikkaan, joka ei erehtynyt. Viisi minuuttia edellisestä ja Hongan Demba Savage syötti oikealta boxiin John Weckströmille, joka vielä kaunisteli voittolukemia. Minuutti ennen täyttä aikaa pääsi vielä Hakan Niko Ikävalko puskemaan tolppaan.

Näin FC Honka otti tärkeät kolme pistettä kovan työn kautta. Ihmetystä herätti Hongan pelaamisen loppuminen silloin, kun se oli johtoasemassa. Voi olla, että sitä täyden katsomon kannustusta tarvittaisiin pitämään keskittyminen koko ajan yllä. Varmasti helteinen sää verotti pelin tempoa ja pelaajat pitivät jopa harvinaisia juomataukoja kesken pelin. Ottelu tarjosi kuitenkin kuusi komeaa maalia.
Honka on saanut taas maalinteon kohdilleen ja vielä, kun se pystyy pelaamaan ehjän 90minuuttisen voi se vakavasti haastaa HJK:ta mestaruudesta.
Haka sen sijaan taistelee väkevästi Veikkausliigassa, mutta seuralla ei mene taloudellisesti hyvin ja se järjestääkin ensi torstaina seuran osakkaille kokouksen, jossa on tarkoitus käsitellä: "FC Haka Oy:n taloudellista tilannetta ja toiminnan jatkamismahdollisuuksia (HS)." Ilmeisesti noin kaksi miljoonaa euroa omia rahojaan seuraan pistäneelle Sedu Koskiselle on tullut raja vastaan seuran rahoittamisessa.

P.S Tapiolassa kuulin, miten likaista peliä kulisseissa pelataan Hongan stadionhankkeen kaatamiseksi. Taustalla on valtapeliä, politikointia ja henkilökohtaisuuksiin menoa. Miksi Suomi-futiksen olosuhteiden kehittäminen ei saa enemmän tukea ja kannustusta? Tässä piileekin suuri ongelma, kun Palloliitto yrittää saada Suomalaisen jalkapallon kaikilla mittareilla Euroopan kymmenen parhaan jalkapallomaan joukkoon vuonna 2020. Kaupungit omistavat suurimman osan esimerkiksi Veikkausliigassa pelaavien seurojen kentistä ja katsomoista, eikä heiltä näytä löytyvän intoa tai varoja niitä kehittää.

Pressissä Hongan Markus Paatelainen, Jami Puustinen, Haka-luotsi Sami Ristilä ja Honka-luotsi Mika Lehkosuo.






Ei kommentteja: