Sivun näyttöjä yhteensä

tiistaina, lokakuuta 28, 2014

Kautoselle ja aluevalmentajille jatkosopimukset

Suomen Palloliitto ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen ovat sopineet kahden vuoden jatkosta aiemmassa valmentajasopimuksessa olleen option mukaisesti. Sopimuksen myötä Kautonen valmentaa Pikkuhuuhkajia vuoden 2016 loppuun saakka.

Tommi Kautonen aloitti alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana 1.1.2014, päätavoitteinaan toiminnan lähentäminen A-maajoukkueena kanssa sekä ikäluokkamaajoukkueen kilpailullinen menestys. Kautonen valmensi Pikkuhuuhkajia vuoden aikana neljässä EM-karsintaottelussa, joista saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 8–2.

Palloliitto on sopinut myös viiden aluevalmentajan jatkosta vuodelle 2015. Teemu Eskola (Länsi-Suomi), Matti Kuitunen (Kaakkois-Suomi), Erkka V. Lehtola (Helsinki ja Uusimaa) Kai Nyyssönen (Itä- ja Keski-Suomi) ja Stephen Ward (Keski-Pohjanmaa ja Vaasa) jatkavat tehtävissään. Aluevalmentajatiimiin kuuluu lisäksi Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikkö Mika Nurmela.


Vuonna 2014 aloittaneiden aluevalmentajien toiminnasta on saatu hyvää palautetta. Toiminta linkittää erinomaisesti yhteen seurojen, piirien sekä nuorimpien ikäluokkamaajoukkueiden toiminnan. Lisäksi toiminta on tehostanut merkittävästi valtakunnallista pelaajatarkkailua. Aluevalmentajien toimenkuvaan kuuluu myös Palloliiton valmennuslinjan sekä maajoukkueiden pelitavan vieminen kentille ympäri Suomen.

Ei kommentteja: