Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, lokakuuta 20, 2014

Karsinnat palaavat ylimpien pääsarjojen välille

Suomen Palloliiton liittohallitus kokoontui maanantaina (20.10.) Helsingissä, päättäen yhdestä muutoksesta sarjajärjestelmään vuodelle 2015. Liittohallitus päätti palauttaa karsinnan ylimmän pääsarjan ja miesten Ykkösen välille.

Sarjojen välillä otetaan kaudesta 2015 alkaen käyttöön tasonmittaus liigassa 11. ja Ykkösessä 2. sijoittuneen joukkueen kesken. Perusteluissaan liittohallitus totesi muutoksen tuovan molempiin sarjoihin enemmän panosta ja yleisöä kiinnostavia otteluita kauden loppuun saakka, sekä kymmenen joukkueen voimin pelatun Ykkösen tason riittävän muutoksen tekemiseen. Sarjajärjestelmätyöryhmän teettämät kyselyt ja tutkimukset tukivat myös päätöstä. Respect Suomen Cupin ja miesten Kakkosen osalta päätettiin jatkaa keskustelua lähitulevaisuudessa.

Mahdolliset tulevaisuudessa tehtävät muutokset on kytketty miesten liiton sarjojen järjestämiseen vuodesta 2016 eteenpäin. Liittohallituksen mukaan suomalaisen jalkapallon yhteiset voimavarat on varustettava suomalaisten pääsarjaseurojen ja pääsarjojen kehittämiseen sekä luotava vahva, moniulotteinen ja pitkäjänteinen kasvupaketti pääsarjaseurojen ja pääsarjojen tueksi.


Ei kommentteja: