Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2012

Liigacupin puolivälierä HJK-Kups (2-1)













Olipa pitkästä aikaa mukava fiilis päästä ulos katsomaan fudista.
Yhdeksän minuutin jälkeen HJK:n Erfan Zeneli tuli hyvin oikeaa laitaa pitkin ja syötti boxiin, mistä seurauksena oli kulmapotku. Kaksi minuuttia edellisestä ja HJK:n nuori lupaus Joel Pohjanpalo jakeli palloa hyvin keskellä, mutta Rasmus Schüllerin keskitys oli kehno.
23 minuutin kohdalla Zeneli antoi loisteliaan keskityksen boxiin, mutta Demba Savage ei saanut kunnollista kontrollia palloon. 31 minuuttia oli tahkottu, kun HJK lähti nopeaan hyökkäykseen. Zeneli eteni boxiin ja syötti Berat Sadikille, joka tälläsi komealla saksipotkulla pelivälineen maaliin. Ikävä kyllä Sadik loukkaantui pahan näköisesti vähän ajan päästä törmättyään Kups:in maalivahtiin Mika Hilanderiin. 41 minuutin jälkeen Pohjanpalo nousi vasenta laitaa ja pääsi keskittämään maalille, mutta Zenelin pusku meni yli maalin

Toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia, kun Pohjanpalo antoi päätyrajan tuntumasta erinomaisen matalan keskityksen, mutta Akseli Pelvas ei saanut päätään väliin. Kymmenen minuuttia edellisestä ja Savage laukoi tulisesti boxissa, jonka seurauksena HJK sai kulmapotkun. Zenelin hyvin annettu kulma löysi Antti Okkosen, joka puski maalin. Loppua kohden HJK alkoi peruuttelemaan, mikä oli kostautua, kun Kups alkoi vyöryttää hyökkäyksiä intohimoisen valmentajansa Esa Pekosen toimiessa sivurajalla kapelimestarina. 78 minuuttia oli pelattu, kun ikinuori Tero Taipale pohjusti boxin rajalla paikan Miikka Ilolle, jonka upea kierteinen veto painui maalin perukoille. Kova yritys ei lopulta tuonut palkintoa ja HJK jatkaa Turkuun, missä se kohtaa FC Intern välierissä.

Ottelun taso ei noussut osittain kylmien olosuhteiden takia kovinkaan korkealle tasolle, mutta onneksi lopussa nähtiin sitä kuuluisaa cup-draamaa. Pakko on todeta HJK:sta, ettei se tällä ryhmällä tule dominoimaan kotimaan kenttiä viime kauden tapaan. Lupaavia nuoria on paljon, mutta ei heistä ole vielä todellisiksi vastuunkantajaksi. "Tähtihankinnat" Rasmus Schüller ja Demba Savage eivät ole erottuneet massasta. Viime kauden lopulla tullut Joel Perovuo oli tänäänkin hermostunut pallon kanssa. Odotin, että HJK olisi sijoittanut viime kaudella saadut pelimerkit kentän puolelle, mutta ilmeisesti vanhoihin velkoihin ne menivät. Tällä ryhmällä on turha odottaa menestystä eurokentillä. Asiat voivat tottakai kääntyä päälaelleen, mikäli Jari Litmanen pukee kymppipaidan päälleen (ainakaan vielä paitaa ei ole annettu jakoon) ja Mika Väyrynen, sekä Mikael Forssel tulevat kesällä lainalle hakemaan uutta nostetta uralleen?

P.S Viime aikoina on vihdoin noussut tapetille rakkaan Olympiastadionimme karmaiseva kunto. Me käyttäjät olemme jo viimeiset kymmenen vuotta tienneet tämän. Järkevintä olisi purkaa koko stadion (torni säilytettäisiin), mutta toisaalta paikkaan liittyy, niin paljon unohtumattomia muistoja, ettei sitä kestäisi. Peruskorjaus nopealla aikataululla on aivan välttämätön ja se täytyy tehdä jalkapallon ehdoilla. En tarkoita, että juoksuradat ja pituushyppypaikat poistettaisiin, mutta eniten stadionia käyttävän toiveita pitää kuunnella. Myöskin suurimmat yleisömäärät vuosittain tuo jalkapallo. Tulevaisuudessa ei voida toimia siten, että kiekkoväki turmelee yhdellä tapahtumalla vuodessa nurmen ala-arvoiseksi.
Toivottavasti 2014 alkavissa EM-karsinnoissa jalkapallo on saanut arvoisensa peruskorjatun kotipesän!

1 kommentti:

ria sisko kirjoitti...

Kiitos sinulle,etta aina olen tasalla suomen futiksesta taalla kaukana...ja miten toivoin,HJK voitti tietysti:)